Basa walikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Basa walikan iku siji basa kang migunaake huruf Jawa: hanacaraka, nanging di unggahake utowo di udhunake liwat sak trap.

kaya ta mangkene:

ha na ca ra ka da ta sa wa la pa dha ja ya nya ma ga ba tha nga

dadine, pa=ha, ma=da utawa cekake trap 1 diartekake ana ing trap 3. trap 2 diartekake trap 4.

contho : pemad , iku tegesé : edan; dab iku tegesé: mas lan sak padane

Jinis[besut | besut sumber]