Alexander Djajasiswaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mgr.
Alexander Soetandio Djajasiswaja
Uskup Bandung
Barkas:Mgr. Alexander Djajasiswaja.jpg
GréjaGereja Katolik Roma
KeuskupanBandung
Didhapuk2 Juli 1984
Term ended19 Januari 2006
SadurungéPierre Marin Arntz, O.S.C.
DiterusakéJohannes Pujasumarta
Other posts
  • Ketua Pembina Yayasan Unpar
Orders
Ordination7 September 1958
Consecration11 November 1984
by Justinus Kardinal Darmojuwono
Personal details
Jeneng lairAlexander Soetandio Djajasiswaja
Lair30 November 1931
Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia
PatiJanuari 19, 2006(2006-01-19) (umur 74)
Rumah Sakit Santo Borromeus, Bandung, Jawa Barat, Indonesia
BuriedAstana Mawar Asih, Arjasari, Kabupaten Bandung[1]
Kabangsan Indonesia
DenominationKatolik Roma
ResidenceKeuskupan Bandung
Sesanti"In lumine tuo"
Dalam Terang-Mu (Mzm 36)[2]
Tapak asmaTanda tangan Mgr. Alexander Djajasiswaja, Uskup Bandung
Coat of armsAlexander Soetandio Djajasiswaja's coat of arms

Mgr. Alexander Soetandio Djajasiswaja (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, Indonesia, 30 Novèmber 1931 – pati ing Bandung, Jawa Barat, Indonesia, 19 Januari 2006 ing umur 74 taun) yaiku uskup Bandung saka 11 November 1984 nganti tumeka sédané.

Pawiyatan[besut | besut sumber]

Djajasiswaja sekolah ing Seminari Santo Petrus Kanisius ing mangsa Jepang, Perang Donya II. Dhèwèké uga ngrengkuh gelar ing kauripan religius ing East Asian Pastoral Institute, Manila, Filipina

Djajasiswaja prigel ing abasa Inggris lan Walanda sarta telung basa liyané kanthi pasif, yaiku Latin, Prancis, lan Jerman.

Pakaryan[besut | besut sumber]

Minangka imam[besut | besut sumber]

Djajasiswaja ditahbisaké minangka imam déning Mgr. Albertus Soegijapranata, S.J. ing Muntilan, Jawa Tengah tanggal 7 September 1958. Wiwit 1958 tekan 1969, Djajasiswaja ngayahi jejibahan minangka Pastor Paroki Klaten, Wates, Solo, Pugeran, Yogyakarta. Djajasiwaja sing wektu kuwi uga kapasrahi minangka Vikaris Episkopal Keuskupan Agung Semarang uga dadi pejabat sawatara Uskup Agung Semarang samunduré Kardinal Justinus Darmojuwono.[3] Wiwit 1975 nganti taun 1984, dhèwèké makarya ing Paroki Katedral Semarang. Kejaba ik, Djajasiswaja uga naté dadi anggota DPR Kutha Yogyakarta rong periodhe.[4]

Minangka Uskup Bandung[besut | besut sumber]

Djajasiswaja kapilih dadi Uskup Bandung tanggal 28 Juli 1984 déning Paus Yohannes Paulus II, lan tanggal 11 November 1984 ditahbisaké minangka Uskup. Kardinal Justinus Darmojuwono, Uskup Agung Emeritus Semarang kadhapuk dadi Uskup Panahbis Utama, sawatara Mgr. Alfred Gonti Pius Datubara, O.F.M. Cap., Uskup Agung Medan lan Mgr. Alphonsus Augustus Sowada, O.S.C., Uskup Agats dadi Uskup Ko-konsekrator.[2][5]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]