Biskop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Uskup)
Mgr. Johann Otto von Gemmingen, (Pangeran-Uskup saking Augsburg).

Biskop punika pimpinan Gréja ingkang wonten ing Keuskupan lan arupi péranganing hierarki Gréja Katulik Roma sasampunipun Sri Paus (Biskop Agung Roma) lan Kardinal. Salebetipun kalenggahanipun punika, Biskop asring dipunsebat minangka panggantos saking para rasul Kristus. Saben Biskop, amargi tahbisanipun, langsung dados péranganing jajaran para Biskop sa-donya (Collegium Episcopale) ing saandhaping pimpinan Sri Paus lan kagungan tanggel waler dhumateng sadaya Gréja Katulik (Paroki) ingkang wonten ing salebetipun wewengkon Keuskupan-nipun. Salebetipun Gréja, kalenggahan Biskop asifat salawasipun gesang lan dipunangkat déning Tahta Suci (The Holy See) ing Vatikan, Roma.

Pranala njaba[besut | besut sumber]