2K12 Kub

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
2K12 Kub
(NATO reporting name: SA-6 Gainful)
Sa6 1.jpg
2P25 TEL with missiles erected
Tipe Tracked medium-range SAM system
Papan asal Cithakan:Bendera soviet union
Sajarah panggunaan
Dianggo 1970-present
Dianggo déning See list of present and former operator
Perang Perang Yom Kippur, Perang Teluk, Perang Yugoslavia
Production history
Disainer NIIP/Vympel
Didisain tanggal 1959
Pabrik Ul'yanovsk Mechanical Plant
Diprodhuksi 1968-1985[1]
Varian 2K12 Kub, 2K12E Kvadrat (export version)[2], 2K12M3, 2K12M4
Specifications (2K12 Kub)

Primary
armament
3 9M336 (or variants) guided missiles

SA-6 Gainful (kodhe NATO) utawa jeneng asli 2K12 Kub (basa Rusia:2K12 "Куб") kuwi sawijining sistem misil dharat udhara (SAM) Uni Soviyet tataran cendhèk lan menengah kang dirancang kanggo nglindhungi pasukan dharat saka serangan udhara. SA-6 kuwi peluru kendhali utawa misil sing kagolong gedhé kanthi jarak jangkau 3-24 km (2-15 mil) lan katinggian èfèktif 50-12000 m (164-39,370 ft). Boboté misil iki 599 kg (1321 lb) lan bobot the warhead-é 56 kg (123 lb). Kacepetan maksimum watara 2,8 Mach. Propulsi nganggo motor rokèt bahan bakar padhet.

2P25 TEL kanthi misil. Photo by GulfLINK.

Sistem radar tambahan[sunting | sunting sumber]

SA-6 utawa 2K12 bisa uga digunakaké ing tataran resimèn, nanging kudu ditambah sawetara sistem radar kanggo sasran montor mabur sing luwih adoh lan dhuwur, kayata nganggo:

  • P-12/1Rl14 "Spoon Rest" 314 kW A-band early warning radar (uga dianggo ing SA-2, jarak 275 km/170 miles)
  • P-40 "Long Track" E-band early warning radar (uga dianggo ing SA-4 and SA-8, jarak 175 km/108 miles)
  • P-15 "Flat Face" 380 kW C-band early warning radar (uga dianggo ing SA-3, jarak 250 km/155 miles)
  • "Thin Skin" utawa "Side Net" E-band height finding radar (uga dianggo ing SA-2, SA-4 lan SA-5, jarak 240 km/148 mil)
  • "Score Board" IFF radar

"Spoon Rest" lan "Thin Skin" dipasang ing truk, "Long Track" dipasang ing panser utawa tank roda ranté lan "Flat Face" dipasang ing montor van.

Operator[sunting | sunting sumber]

3M9 TEL in desert camouflage. Photo by Nellis AFB.




- 80(being modernized)

Negara sing tau dadi operator[sunting | sunting sumber]


Sumber[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "ZRK-SD Kub 3M9". Federation of American Scientists. 1999-04-20. http://www.fas.org/man/dod-101/sys/missile/row/sa-6.htm. Retrieved 2008-08-01.
  2. ^ "ZRK-SD Kub 3M9". Federation of American Scientists. 1999-04-20. http://www.fas.org/man/dod-101/sys/missile/row/sa-6.htm. Retrieved 2008-08-02.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:PostWWIISovietAFVS Cithakan:Russian and Soviet missiles

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=2K12_Kub&oldid=815118"