Universitas Bengkulu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Bengkulu
150px
Diadegaké 24 April 1982
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor/Dirèktur Zainal Muktamar, Ph.D.
Lokasi , Bengkulu, Indonesia
Situs web www.unib.ac.id

Universitas Bengkulu iku perguruan tinggi negeri sing mapan ing Bengkulu, Indonésia, sing madeg ing tanggal 24 April 1982 adhedhasar keputusan Presiden RI Nomer 17 taun 1982 dan diresmèkaké déning Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia, Prof. Dr. Daud Yusuf. UNIB kalebu jroning dhaptar "50 Universitas Paling Apik ing Indonesia" versi Direktorat Jenderal Pendidikan Tinggi. Kampus UNIB dumunung ing 3 lokasi, yaiku Rawa Makmur (Kompleks Kampus Utama), Cimanuk, lan Air Sebakul.

Rèktor[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki rèktor Universitas Bengkulu:

Akademik[sunting | sunting sumber]

Program studi sing ditawakaké ing Universitas Bengkulu arupa program diploma, sarjana, lan pascasarjana sing dimadi saka:

Diploma[sunting | sunting sumber]

Sarjana (S-1)[sunting | sunting sumber]

  • Fakultas Pertanian
    • Jurusan Budidaya Pertanian
    • Jurusan Budidaya Hutan
    • Jurusan Peternakan
    • Jurusan Agribisnis (Sosial Ekonomi Pertanian)
    • Jurusan Perlindungan Tanaman
    • Jurusan Teknologi Industri Pertanian
  • Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik
    • Jurusan Ilmu Komunikasi
    • Jurusan Kesejahteraan Sosial
    • Jurusan Administrasi Negara
    • Jurusan Sosiologi
    • D3 Jurnalistik
    • D3 Perpustakaan
    • D3 sekretaris
    • AN Ekstensi
  • Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan
    • Jurusan Bahasa Indonesia
    • Jurusan Bahasa Inggris
    • Jurusan Fisika
    • Jurusan Matematika
    • Jurusan Biologi
    • Jurusan Pendidikan Luar Sekolah
    • Jurusan Pendidikan Jasmani dan kesehatan
  • Fakultas Ekonomi
    • Jurusan Studi Pembangunan
    • Jurusan Manajemen
    • Jurusan Akuntansi
  • Fakultas Hukum
  • Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam
    • Jurusan Matematika
    • Jurusan Kimia
    • Jurusan Biologi
    • Jurusan Fisika
  • Fakultas Teknik
    • Jurusan Informatika
    • Jurusan Elektro
    • Jurusan Sipil
    • Jurusan Mesin
  • Fakultas Kedokteran

Pasca Sarjana (S-2)[sunting | sunting sumber]

  • Magister Administrasi Publik
  • Magister Ilmu Hukum
  • Magister Manajemen
  • Magister Perencanaan Pembangunan
  • Magister Manajemen Pendidikan
  • Magister Pendidikan Bahasa Indonesia
  • Magister Pengelolaan dan Pemberdayaan Sumberdaya Alam dan Lingkungan
  • Magister Pendidikan IPA

Fasilitas[sunting | sunting sumber]

UNIB minangka salah siji Universitas kanthi lingkungan paling jembar ing Asia Kidul-wétan nduwèni sawetara fasilitas penunjang jroning wangun gedung-gedung sing cacahé akèh.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]