Universitas Sumatera Utara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Sumatera Utara
Logo usu.JPG
Diadegaké 4 Juni 1952
Dirintis
20 Agustus 1952
Hari Jadi/Dies Natalies[1]
Jenis Perguruan tinggi negeri berstatus BHMN
Motto Toward Excellence as University for Industry
Rèktor Prof. Dr. dr. Syahril Pasaribu, DTM&H, M.Sc. (CTM), Sp.A(K)
Lokasi Jl. Dr. T. Mansur No. 9, Padang Bulan, Medan, Sumatera Utara, Indonesia
Situs web www.usu.ac.id

Universitas Sumatera Utara (USU) yaiku swijining universitas negeri kang ana ing Kota Medan, Indonesia. Universitas Sumatera Utara iku sawijining universitas kang paling apik ing pulau Sumatera lan ngrupaake universitas negeri paing tua ing luar Jawa. USU uga universitas kapisan ing pulau Sumatera kang nduweni Fakultas Kedokteran.

USU diadhekake kados Yayasan Universitet Sumatera Utara ing tanggal 4 Juni 1952. Fakultas pertama yaiku Fakultas Kedokteran kang diadhekake ing 20 Agustus 1952, kang yahmene iki diperingati kados harlah USU. Presiden Indonesia, Soekarno banjur ngresmiake USU kados Universitas Negeeri kapitu Ing Indonesia ing tanggal 20 November 1957.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sejarah - University of Sumatera Utara

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]