Politèknik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Politèknik utawa kerep dipadhakaké karo institut tèknologi iku jeneng sing dianggo ing institusi pendhidhikan sing mènèhi manéka jinis sesebutan lan kerep beroperasi ing tataran sing béda-béda jroning sistem pendhidhikan. Politèknik bisa minangka institusi pendhidhikan dhuwur lan tèknik lanjutan sarta panelitèn èlmiah misuwur ing donya utawa pendhidhikan vokasi profèsional, sing nduwèni spésialiasi jroning babagan èlmu kawruh, tèknik, lan tèknologi utawa jurusan-jurusan tèknis sing béda jinis. Istilah kasebut uga bisa ngarujuk marang sekolah pendhidhikan menengah sing fokus marang pelatihan vokasional.

Istilah politèknik asal saka basa Yunani πολύ (polú utawa polý) sing tegesé "akèh" lan τεχνικός (tekhnikós) sing tegesé "seni". Istilah institut tèknologi, kanggo bagéané, kerep dicekak IT; istilah iki béda karo istilah tèknologi informasi.

Senadyan istilah politèknik lan institut tèknologi minangka sinonim, préferènsi panggunaané béda antara siji negara lan sijiné.

Politèknik ing Indonésia[sunting | sunting sumber]

Politèknik jroning pendhidhikan ing Indonésia iku salah siji wangun pawiyatan luhur saliyané akadhemi, institut, sekolah tinggi, lan universitas. Politèknik nyelenggarakaké pendhidhikan vokasi ing bidang kawruh mligi.[1][2]

Jroning posisiné minangka paguron dhuwur, politèknik dadi bagéan saka sistem pendhidhikan nasional sing tujuané nyiapaké mahasiswa dadi anggota masyarakat sing nduwèni kamampuan profèsional sing bisa matrapaké, ngembangaké, lan nyebar èlmu kawruh lan tèknologi sarta ngupayakaké panggunaané kanggo ningkataké taraf kauripan masyarakat lan kasajahtran umat manungsa sarta kabudayan nasional.

Politèknik minangka pendhidhikan profèsional sing diarahaké marang kesiapan panrapan keahlian tinamtu. Kanggo nggayuh angkah kasebut, politèknik mènèhi pengalaman sinau lan latihan sing cukup kanggo mbentuk kemampuan profèsional di bidang èlmu kawruh lan tèknologi.[3]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Politèknik&oldid=883694"