Sekolah menengah pertama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendhidhikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Kelompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akademi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah tinggi
Universitas

Sekolah menengah pertama (dicekak SMP), iku jenjang pendidikan dhasar jroning pendidikan formal ing Indonesia sawisé lulus Sekolah dhasar (utawa sadrajad). Sekolah menengah pertama ditempuh jroning wektu 3 taun, wiwit kelas 7 nganti kelas 9.

Pelajar SMP umumé umur 12-14 taun. SMP klebu program wajib belajar pamaréntah - yakuwi SD (utawa sadrajad) 6 taun lan SMP (utawa sadrajad) 3 taun. Wiwit taun 2005 wis dicanangaké program wajib belajar 12 taun sing ngatutaké SMA ing sawetara dhaérah, contoné ing Kutha Yogyakarta lan Kabupatèn Bantul.[1]

SMP diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné otonomi dhaérah ing taun 2001, pengelolaan SMP negeri ing Indonesia sing saduruné ana ing sangisoré Departemen Pendidikan Nasional, saiki dadi tanggung jawab pamaréntah dhaérah kabupaten/kutha. Déné Departemen Pendidikan Nasional mung nduwèni peran minangka regulator jroning bidang standar nasional pendidikan. Sacara struktural, SMA negeri arupa unit pelaksana teknis dinas pendidikan kabupaten/kutha.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]