Akadhemi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Akadhemi (basa Yunani: Ἀκαδημία) iku sawijining institusi pendhidhikan dhuwur, panelitèn, utawa kaanggotaan kurmatan. Jeneng iki asal saka sekolah filsafat Plato sing diadegaké watara taun 385 SM ing Akademia, sawijining papan suci Aténa, dèwi kawicaksanan lan kamampuan, ing sisih lor Aténa, Yunani.

Mazhab Athena, dilukis fresko déning Raffaello Sanzio (1509–1510).

Ing donya kulon, akademia iku istilah sing umum dipigunakaké tumrap institusi pendhidhikan dhuwur sacara kolèktif.

Panggunaan istilah akadhemi[sunting | sunting sumber]

Jinis perguruan tinggi ing Indonésia[sunting | sunting sumber]

Akadhemi jroning pendhidhikan ing Indonésia arupa salah siji wangun perguruan tinggi saliyané politèknik, sekolah dhuwur, institut, lan universitas. Akadhemi iku perguruan tinggi sing nyelenggarakaké pendhidhikan vokasi jroning siji cabang utawa sebagéyan cawang èlmu, tèknologi, lan/utawa seni tinamtu.[1][2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akadhemi&oldid=864707"