Pendhidhikan dhasar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki arupa bagéyan saka sèri
Pendhidhikan ing Indonésia
Tut Wuri Handayani.svg
Pendidikan anak usia dini

Taman kanak-kanak
Raudatul athfal
Klompok bermain

Pendhidhikan dhasar (Kelas 1-6)

Sekolah dhasar
Madrasah ibtidaiyah
Klompok belajar Paket A

Pendhidhikan dhasar (Kelas 7-9)

Sekolah menengah pertama
Madrasah tsanawiyah
Klompok belajar Paket B

Pendhidhikan menengah (Kelas 10-12)

Sekolah menengah atas/kejuruan
Madrasah aliyah/kejuruan
Klompok belajar Paket C

Pendhidhikan dhuwur

Akadhemi
Institut
Perguruan tinggi
Politèknik
Sekolah dhuwur
Universitas

Pendhidhikan dhasar iku jenjang pendhidhikan awal sajroning 9 (sangang) taun pisanan mangsa sekolah.

Pendhidhikan dhasar dadi dhasar tumrap jenjang pendhidhikan menengah. Periode pendhidhikan dhasar iki 6 taun. Ing pungkasan mangsa pendhidhikan dhasar, para siswa diwajibaké mèlu lan lulus Ujian Nasional (UN). Kalulusan UN dadi sarat kanggo nerusaké menyang jenjang pendhidhikan sabanjuré (SMP/MTs).

Satuan pendhidhikan penyelenggara[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]