Politeknik Manufaktur Bandung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Politeknik Manufaktur Negeri Bandung
Logo Polman.jpg
Diadegaké 24 Maret 1977 [1]
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor/Dirèktur Kokok Haksono Djatmiko
Lokasi , Jalan Kanayakan No. 21 Dago, Bandung, Jawa Kulon
Situs web www.polman-bandung.ac.id
Polman1.png
Polman2.png

Politeknik Manufaktur Negeri Bandung iku sawijining politeknik ing Bandung, Indonésia sing mapan ing Dl. Kanayakan 21, Dago. Wiwitané politeknik iki jenengé Politeknik Mekanik Swiss-ITB (PMS-ITB). Diwènèhi jeneng mangkono amarga politeknik iki minangka asil makarya bebarengan antarané pamaréntah Indonésia liwat ITB karo Pamaréntah Swiss liwat Swiss Contact. Iki minangka cikal bakal pendhidhikan politeknik ing Indonésia.

Sawisé kerjasama rampung lan pamaréntah Indonésia ngetokaké kawicaksanan politeknik mandhiri, banjur ing taun 1990 PMS-ITB owah dadi Politeknik Manufaktur Negeri Bandung (POLMAN Bandung).

Politeknik iki duwé 4 program studi D3, Teknik Manufaktur, Teknik Perancangan Manufaktur, Pengecoran Logam, Teknik Otomasi Manufaktur dan Mekatronika, sarta 1 program D4 Teknik Manufaktur.

Lokasi Kampus[sunting | sunting sumber]

Dalan Kanayakan No. 21 Dago

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Taun 1976 pamaréntah Indonésia lan pamaréntah Konfederasi Swiss, kang sajroning pelaksanaane Pamaréntah Indonésia diwakili dening ITB lan Pameréntah Swiss diwakili Swisscontact nganakake kerjasama bilateral ing bidhang pendhidhikan, kang diwujudake kanthi mbentuk lembaga pendhidhikan politeknik ing Indonésia. Asil saka kerjasama iki, mula dibentuk politeknik kang diwenehi aran Politeknik Mekanik Swiss - ITB (PMS-ITB) kang diresmèkaké dening Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Dr.Sjarif Thajeb ing tanggal 24 Maret 1977. Senajan lagi diresmèkaké taun 1977, nanging angkatan mahasiswa pisanan wis mulai mlebu kawit taun 1976.

Taun 1995, kerjasama karo pamaréntah Swiss paripurna, lan candhake jeneng politeknik uga diowahi dadi Politeknik Manufaktur Negri Bandung (POLMAN-Bandung). Dene ngenanani pendanaan, Polman-Bandung antuk silihan saka Bank Dunia sarta proyek-proyek DIP (DUE Like), IGI lan TPSDP.

Program Studi[sunting | sunting sumber]

Teknik Manufaktur D3[sunting | sunting sumber]

Teknik Manufaktur D3 wis antuk Akreditasi A. Program studi sing diduwèni yaiku:

Teknik Perancangan Manufaktur D3[sunting | sunting sumber]

Teknik Perancangan Manufaktur D3 wis antuk Akreditasi A Program studi sing diduwèni yaiku:

Teknik Pengecoran Logam D3[sunting | sunting sumber]

Teknik Pengecoran Logam D3 wis antuk Akreditasi A Program studi sing diduwèni yaiku:

Teknik Otomasi Manufaktur dan Mekatronika D3[sunting | sunting sumber]

Teknik Otomasi Manufaktur dan Mekatronika D3 wis antuk Akreditasi A Program studi sing diduwèni yaiku:

Teknik Manufaktur D4[sunting | sunting sumber]

Program studi sing diduwèni Teknik Manufaktur D4 yaiku:

Fasilitas[sunting | sunting sumber]

Fasilitas workshop

Politeknik Manufaktur nduwèni fasilitas antara liya:

  • Pepustakaan
  • Warnet kanggo Mahasiswa (Gratis)
  • Robotika
  • UKM (Unit Kegiatan Mahasiswa)
  • Poliklinik POLMAN
  • Koperasi POLMAN
  • Telepon Umum
  • Masjid POLMAN
  • Kantin POLMAN
  • Workshop Manufaktur
  • Workshop Foundry
  • Workshop Perancangan
  • Workshop Otomasi
  • Sarana Olah Raga

Réferènsi[sunting | sunting sumber]