Universitas Negeri Gorontalo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Negeri Gorontalo
Diadegaké 1 September 1963
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor/Dirèktur Dr. Syamsu Qamar Badu, M.Pd.
Lokasi , Gorontalo, Indonesia
Situs web http://www.ung.ac.id

Universitas Negeri Gorontalo, http://www.ung.ac.id kasingkat UNG, yaiku perguruan tinggi ngeri ing Gorontalo, Indonesia, kang diadhekake ing 1 September 1963. Mulane Universitas iki jenenge Junior College, lan dadi bagiyan saka FKIP UNSULUTENG. Tahun 1964 statuse kaubah dadiCabang FKIP IKIP Yogyakarta Cabang Manado, tahun 1965 gabung kailyan IKIP Manado Cabang Gorontalo.


Fakultas[sunting | sunting sumber]

Universitas Negeri Gorontalo andhuweni 8 fakultas, yaiku:

  1. Fakultas Ilmu Pendidikan
  2. Fakultas Ilmu Sosial
  3. Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam
  4. Fakultas Sastra dan Budaya
  5. Fakultas Teknik
  6. Fakultas Ilmu-ilmu Pertanian
  7. Fakultas Ilmu Kesehatan dan Keolahragaan
  8. Fakultas Ekonomi dan Bisnis

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]