Universitas Negeri Jakarta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Universitas Negeri Jakarta
150px
Diadegaké 16 Mei 1964
Jenis Perguruan Tinggi Negeri
Rèktor BEDJO SUJANTO, Dr
Lokasi , Jl.Rawamangun Muka, Pulogadung, Jakarta Timur
Telepon +62-21-722276[1]
Situs web http://www.unj.ac.id

Universitas Negeri Jakarta iku salah sijiné perguruan tinggi negeri kang dumunung ana ing kutha Jakaerta , Indonésia . Madeg wiwit taun 1964,


Rektorat[sunting | sunting sumber]

Mangsa Universitas Indonésia[sunting | sunting sumber]

  1. Prof.R. Sugarda Poerbakawatja Dekan FKIP Universitas Indonésia 1961 - 1963
  2. Prof. Dr. Slamet Imam Santoso Dekan FKIP Universitas Indonésia 1963 - 1964

Daftar Rektor Masa IKIP Jakarta[sunting | sunting sumber]

  1. Brigjen A. Latif Hendraningrat Rektor IKIP Jakarta 1964 - 1965
  2. Dra. Maftuchah Yusuf Ketua Presidium IKIP Jakarta 1966 - 1967
  3. Dr. Deliar Noer Rektor IKIP Jakarta 1.) 1967-1971 2.) 1971-1975 (2 Periode)
  4. Dr. Siswojo Hardjodipuro Pjs. Rektor IKIP Jakarta 1975
  5. Prof. Dr. Winarno Surachmad, M.Sc.,M.Ed Rektor IKIP Jakarta 1975-1980
  6. Prof. Dr. R. Soedjiran Reksosoe-darmo, M.A Rektor IKIP Jakarta 1980 - 1984
  7. Prof. Dr. Conny R. Semiawan Rektor IKIP Jakarta 1) 1984-1988 2) 1988-1992
  8. Dr. A. Suhaenah Suparno Rektor IKIP Jakarta 1992 - 1996
  9. Dr. Sutjipto Rektor IKIP Jakarta 1997 - 1999

Masa Universitas Negeri Jakarta[sunting | sunting sumber]

  1. Prof. Dr. Sutjipto Rektor Universitas Negeri Jakarta 1) 1999 - 2001 2) 2001-2005
  2. Dr. Bedjo Sujanto, M.Pd. Rektor Universitas Negeri Jakarta 1) 2005 - 2009 2) 2009 - ...

Jurusan Di Universitas Negeri Jakarta[sunting | sunting sumber]

Fakultas Ilmu Pendidikan[sunting | sunting sumber]

  1. Manajemen Pendidikan
  2. Teknologi Pendidikan
  3. Psikologi
  4. Pandhidhikan lan Konseling
  5. Pandhidhikan Luar Biasa
  6. Pandhidhikan Luar Sekolah
  7. Pandhidhikan Guru Sekolah Dasar (PGSD)
  8. Pandhidhikan Guru Pendidikan Anak Usia Dini (PGPAUD)

Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam[sunting | sunting sumber]

  1. Pandhidhikan Matematika
  2. Pandhidhikan Fisika
  3. Pandhidhikan Kimia
  4. Pandhidhikan Biologi
  5. Matematika
  6. Fisika
  7. Kimia
  8. Biologi

Fakultas Teknik[sunting | sunting sumber]

  1. Pandhidhikan Teknik Elektro
  2. Pandhidhikan Teknik Mesin
  3. Pandhidhikan Teknik Informatika dan Komputer
  4. Pandhidhikan Teknik Bangunan
  5. Pandhidhikan Tata Boga
  6. Pandhidhikan Tata Busana
  7. Teknik Elektro
  8. Teknik Mesin
  9. Teknik Sipil
  10. Ilmu Kesejahteraan Keluarga

Fakultas Ilmu Sosial[sunting | sunting sumber]

  1. Ilmu Agama Islam
  2. Pandhidhikan Geografi
  3. Pandhidhikan Sosiologi
  4. Pandhidhikan Sejarah
  5. Pandhidhikan IPS
  6. Pandhidhikan Pancasila lan Kewarganegaraan
  7. Sosiologi
  8. Hubungan Masyarakat (Public Relations)

Fakultas Bahasa dan Seni[sunting | sunting sumber]

  1. Basa Jerman
  2. Basa lan Sastra Indonésia
  3. Basa lan Sastra Inggris
  4. Basa Jepang
  5. Basa Perancis
  6. Basa Arab
  7. Seni Rupa
  8. Seni Tari
  9. Seni Musik

Fakultas Ilmu Keolahragaan[sunting | sunting sumber]

  1. Sosiokinetika
  2. Somatokinetika
  3. Antropokinetika

Fakultas Ekonomi[sunting | sunting sumber]

  1. Akuntansi
  2. Manajemen
  3. Ekonomi lan Administrasi

Program Pascasarjana[sunting | sunting sumber]

  1. Program Magister (S2)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathtetan suku[sunting | sunting sumber]