Perpustakaan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rak Buku ing Perpustakaan

Perpustakaan yaiku panggonan kanggo ndéléhaké koleksi buku utawa majalah lan jurnal-jurnal.[1] Perpustakaan bisa dinduwéni saben wong lan ana uga perpustakaan kang isiné koléksi buku kang dioperasiaké institusi lan dimanfaataké masyarakat.[1] Pepustakaan umum iki kayata kang ana ing sekolah, perpustakaan dhaérah, kampus, lan kantor.[1] Ananging kanthi koléksi lan media kang modern, saliyané kanggo nyimpen buku, perpustakaan uga nyimpen informasi kang arupa mikrofilm, mikrofiche, tape audio, CD, Lp, tape video, DVD lan nyediaaké fasilitas umum kayata gudang data CD-ROM lan akses internet ing ruangan perpustakaan.[1] Pepustakaan modern yaiku panggonan kanggo ngakses informasi ing format modern. [1]Format modern iki kayata buku, elektronik book.[1] Perpustakaan modern uga kena diarani perpustakaan digital kang data utawa informasiné bisa diakses saka internet lan jaringan komputer.[1]

Periodisasi perpustakaan Indonesia[sunting | sunting sumber]

Pepustakaan ngrembaka bareng karo ngrembakané masyarakat.[1] Ngrembakané masyarakat bisa dingerténi saka sejarah masyarakat lan uga sejarah negara.[1] Kanthi mengkono sejarah perpustakaan Indonésia ana hubungané karo sejarah Indonésia.[1] Sejarah Indonésia bisa dibagi pirang-pirang periodé yaiku jaman krajaan lokal, jaman krajaan Islam, jaman Hindia Belanda, jaman Jepang, periode pasca 1945, periode iki kabagi dadi periode 1945-1959, periode 1959-1965, periode 1965.[1] saka pambagéyan ing dhuwur taun 1950 dadi taun kang sepisanan anané ancangan perpustakaan.[1] Ing taun iki pamaréntah RI muai nyebaraké perpustakaan khususé perpustakaan umum kanthi jeneng taman perpustakaan rakyat ing kabéh dhaérah ing Indonésia.[1] Perpustakaan rakyat banjur bubar.[1] Taun 1969 kanthi anané pambangunan lima taun utawa pelita mulai dibangun perpustakaan kang ana nganti saiki.[2]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)Sinaga, Dian Mengelola Perpustakaan Sekolah, Jakarta: Kreasi Media Utama, 2007, hlm. 15]
  2. ^ (id)[Sulistyo. Basuki Periodisasi Perpustakaan Indonesia,Bandung: PT Remaja Rosdakarya, 1994, hlm. 6,7]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perpustakaan&oldid=879225"