Juan Manuel Mata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Juan Manuel Mata
Juan Mata
Informasi pribadi
Jeneng pepak Juan Manuel Mata García
Tanggal lair 28 April 1988 (umur 25)
Papan lair Burgos, Spanyol
Dhuwur 1.70 m (5 ft 7 in)
Posisi pamain Gelandang sayap
Informasi klub
Klub saiki Manchester United
Nomer 8
Karir remaja
1998–2003 Oviedo
2003–2006 Real Madrid
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2006–2007 Real Madrid B 39 (10)
2007–2011 Valencia 129 (33)
2011–2014 Chelsea 58 (16)
2014– Manchester United 0 (0)
Tim nasional
2004 Spanyol U-16 3 (2)
2004 Spanyol U-17 2 (1)
2006–2007 Spanyol U-19 13 (12)
2007 Spanyol U-20 5 (3)
2007–2011 Spanyol U-21 20 (5)
2012 Spanyol U-23 4 (0)
2009– Spanyol 19 (6)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 23.00, 28 Oktober 2012 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 18.00, 1 Agustus 2012 (UTC)


Juan Manuel Mata García (lair ing Burgos, Spanyol, 28 April 1988; umur 25 taun) yaiku salah sijining pemain bal-balan sing nduwé kebangsaan Spanyol sing main minangka gelandang kanggo Chelsea lan Spanyol.

Karir klub[sunting | sunting sumber]

Junior[sunting | sunting sumber]

Mata wiwiti karir bareng Real Oviedo, klub papan bapaké Juan Manuel Mata Sr., sing uga pemain bal-balan profesional, ngentèkaké sebagian gedhé mangsa kariré. Panjenengané main sasuwené telung taun kanggo Oveido sadurungé Real Madrid ngrekrut penjenengané nalika umur 15 taun lan gabung karon tim junior Juvenil C lan Juvenil A

Ing musim 2006—07, Mata gabung karo Real Madrid Castilla lan nganggo nomor geger 34. Ing akhir musim, panjenengané main minangka panggawé gol paling akeh kaloro ing mburi Álvaro Negredo, sanadyan Castilla kudu ngalami degragasi saka Segunda División B.

Valencia[sunting | sunting sumber]

Ing Maret 2007, Mata gabung karo Valencia.

Ing musim 2007—08, Mata entuk panggon ing tim utama Valencia bebarengan karo cederane Vicente Rodríguez lan keputusan ndelehaké ing bangku cadangan Miguel Ángel Angulo déning pelatih Ronald Koeman wèktu kuwi. Tanggal 20 Maret 2008, Mata nyetak rong gol nalika Valencia ketemu Barcelona ing semifinal Copa del Rey lan ngeterake Valencia ketemu Getafe CF ing pertandhingan final.[1]. Panjenengane nyetak gol pambuka kemenangan 3–1 karo Getafe CF tanggal 16 April. Para penggemar Valencia milih Mata minangka Pemain Enom Paling apik ing musim kasebut.

Mata nyetak gol ing gawang bekas klubé Real Madrid ing pertandhingan kapisan Piala Super Spanyol 2008 sing dimenangaké Valencia 3–2. Ananging, Valencia kalah aggregat 5–6 sawise kalah kanthi skor 2–4 ing pertandhingan kaloro.

Mata nalika ing Ciudad Deportiva de Paterna ing taun 2009

Mata wiwiti musim 2008—09 kanthin apik. Panjenengané nyetak gol pambuka nalika kamenangan Valencia 3–0 karo Real Mallorca.[2] Panjenengané uga nyetak gol gur siji ing wektu kui lan dadi kamenangan Valencia karo CA Osasuna.[3]

Mata dadi kreator kalora gol David Villa nalika kamenangan tandang 2–0 karo Málaga CF tanggal 25 September 2008.[4] Telung dina salanjuté, panjenengané uga main apik ing kamenangan kandang 4–2 karo Deportivo de La Coruña kanthi nyetak siji gol lan dadi kreator katelu gol liyane.[5]

Mata nyetak rong gol penting sing nggawa kamenangan kanggo Valencia, yaiku: nalika tandang ing Sporting de Gijón sing rampung kanthi skor 3–2[6] lan siji gol tendangan penalti nalika njamu Sevilla FC, sing rampung kanthi skor 3–1.[7] Ing akhir musim, Mata nggawé cathetan 11 gol lan 13 umpan gol.

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Valencia CF
Chelsea

Tim nasional[sunting | sunting sumber]

Spanyol

Individual[sunting | sunting sumber]

  • Sepatu Perunggu Kajuaraan Bal-balan Eropa UEFA U-21 2011
  • Pengumpan Gol Terbanyak Kajuaraan Bal-balan Eropa UEFA U-21 2011
  • Anggota Tim Paling apik Kajuaraan Bal-balan Eropa UEFA U-21 2011
  • Pemain Paling apik Final Piala FA 2012
  • Pemain Paling apik Chelsea: 2012[8]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Juan Manuel Mata ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juan_Manuel_Mata&oldid=880240"