Raúl Albiol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Raúl Albiol
Raúl Albiol
Informasi pribadi
Jeneng pepak Raúl Albiol Tortajada
Tanggal lair 4 September 1985 (umur 28)
Papan lair Vilamarxant, Spanyol
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)
Posisi pamain Bek tengah
Informasi klub
Klub saiki Real Madrid
Nomer 18
Karir remaja
19942003 Valencia
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
20032004
20042005
20042009
2009kini
Valencia B
Getafe (pinjaman)
Valencia
Real Madrid
35 (2)
17 (1)
131 (5)
33 (0)
Tim nasional
2004
20032005
20052006
2007kini
U-19 Spanyol
U-20 Spanyol
U-21 Spanyol
Spanyol
8 (0)
6 (0)
8 (0)
23 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 16 Mei 2010.

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 3 Juni 2010


Raúl Albiol (lair ing Vilamarxant, Spanyol, 4 September 1985; umur 28 taun) inggih menika salah satunggalipun pemain bal-balan saking negari Spanyol.[1] Albiol nggadhahi posisi minangka bek.[1][2] Albiol samenika main ing klub bal Real Madrid lan tim nasional Spanyol.[1][2]

Karier[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Albiol miwiti main bal ing komunitas Valencia, lajeng pindhah ing Valencia CF. Albiol miwiti debut ing Piala UEFA 2003-2004 mungsuh AIK Fotboll.[3] Agustus 2004, Albiol dipunampilaken dhateng Getafe CF, ing klub menika Albiol dados cidra ingkang serius.[3] Tanggal 25 Juni 2009, Albiol ndherek klub Real Madrid, kanthi regi transfer 15 juta Euro. [1] Albiol nglebetaken gol ingkang sepisanan tumrap klub Real Madrid ing tanggal 8 Desember 2009 ing Liga Champions nalika semanten kanthi skor 3-1, ing adu tandhing menika Real Madrid saged nelukaken Olympique de Marseille.[1]

Internasional[sunting | sunting sumber]

Raúl Albiol sampun main kagem tim nasional Spanyol kagem pinten-pinten undhag-undhagan umur, tumrap U-19, U-20, U-21, lan tim senior. Sasampunipun main ing grup U-21, Albiol dados satunggalipun skuad internasional tim nasional Spanyol ingkang dados juara dunia ing Piala Dunia Afrika Kidul taun 2010.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Real Madrid sign Raul Albiol and step up Karim Benzema chase (dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)
  2. ^ a b c (en)Raul Albiol dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)
  3. ^ a b (en) Albiol reaparece tras su accidente (Albiol reappears after accident) (dipunundhuh tanggal 8 Juli 2011)


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

(en)Albiol reaparece tras su accidente (Albiol reappears after accident)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raúl_Albiol&oldid=831187"