Michael Essien

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Michael Essien
Michael Essien 4633.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Michael Kojo Essien[1]
Tanggal lair 3 Desember 1982 (umur 31)
Papan lair Accra, Ghana
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in) [2][3]
Posisi Gelandang
Bek
Informasi klub
Klub mangsa iki Chelsea
Nomer 5
Karier mangsa enom
1999–2000 Liberty Professionals
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
2000–2003 Bastia 65 (11)
2003–2005 Lyon 71 (8)
2005– Chelsea 163 (17)
Tim nasional
2002– Ghana 52 (9)
* Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 15.00, 13 Mei 2012 (UTC).

‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 17.00, 11 Juni 2011 (UTC)

Kojo Michael Essien (kerep sinebut kanthi jeneng Mickaël Essien) (lair 3 Desember 1982) yaiku sawijining pamain bal-balan Ghana kang saiki main kanggo klub Chelsea ing Liga Premier Inggris. [4] Dheweké yaiku gelandang sarwa bisa kang bisa mainake pirang-pirang peran posisi gelandang (defensif utawa ofensif).

Dheweké yaiku tipikel pamain langka amarga kaprigelane kang kaanggep sarwa bisa, dheweké bisa main ing kabeh sektor lapangan tengah wiwit gelandang bertahan, gelandang serang, pamain sayap, kabeh peran mau wis tau diparanake.

Dheweké uga bisa dimainake minangka sawijining bek yen kahanane kapeksa. Nalika Chelsea kena tatu kanggo para pamain bertahane lan Essien bisa nggantekake.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. p. 142. ISBN 9781845966010.
  2. ^ "Player Profile: Michael Essien". premierleague.com. Premier League. http://www.premierleague.com/page/PlayerProfile/0,,12306~27901,00.html. Retrieved 28 April 2011.
  3. ^ "Michael Essien". chelseafc.com. Chelsea FC. http://www.chelseafc.com/page/PlayerProfileDetail/0,,10268~27901,00.html. Retrieved 16 July 2008.
  4. ^ bola.net diundhuh tanggal 21 Mei 2012

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Michael Essien ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Michael_Essien&oldid=833626"