Cuaca

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kilat miangka bagéan saka cuaca.

Cuaca iku nuduhaké apa sing kedadéyan ing langit. Cuaca klebu (nanging ora mung) angin, kilat, lésus, hurricane, tornado, udan, udan ès, lan salju. Energi saka srengéngé nduwèni pangaruh marang cuaca. Iklim nuduhaké kaya apa cuaca biasané lumaku ing sawijining panggonan ing saéngah wektu jroning sataun. Owah-owahan cuaca bisa mènèhi pangaruh marang swasana ati mood. Wong nganggo sandhangan lan nduwèni aktivitas béda-béda miturut kondisi cuaca. Manungsa uga milih panganan sing béda miturut mangsané.

Stasiun cuaca ngukur werna-werna kahanan cuaca ing donya. Sing diukur antara liya kacepetan lan arah angin, temperatur , tekanan barometer, lan kalembaban. Manungsa migunakaké asil pangukuran iki kanggo nemtokaké cuaca sing bakal teka. Wong-wong iki diarani meteorologis.

Cuaca èlèk bisa ngakibataké kélangan nyawa lan bandha lan nduwèni pangaruh marang kauripan sadina-dina. Conto cuaca èlèk:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cuaca&oldid=822432"