Alam

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Alam (basa Inggris: Nature) utawa alamiah (basa Inggris: natural) iku dianggo jroning apa waé sing ora digawé déning manungsa . Bab kaya cuaca, tetanduran, sato kéwan, gunung, kali, srengéngé lan isih akèh manèh iku bagéan saka alam. Para ilmuwan nyinaoni cara lumakuné bagéan-bagéan saka alam kasebut. Apa waé sing digawé déning manungsa diarani 'gawéyan manungsa' utawa diarani artefak.

Ana èlmu alam sing nyinaoni manéka bagéan saka alam. Ilmu ekologi iku ngenani tetanduran lan kéwan minangka sakabèhané, déné biologi luwih nyinaoni saben kéwan siji lan sijiné (sacara individual).

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Alam&oldid=844105"