Bandhar Udhara Paris-Charles de Gaulle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Bandhar Udhara Paris-Charles de Gaulle (IATA: CDGICAO: LFPG) (Basa Prancis: Aéroport Paris-Charles de Gaulle), ugi dipukenal minangka Bandhar Udhara Roissy (utawi Roissy ing basa Perancis), ing Paris, minangka salah satungaling pusat penerbangan utama donya, ugi badhar udhara internasional utama Perancis. Dipunsukani nama sasampuning Charles de Gaulle (1890-1970), pemimpin Pasukan Perancis Mardika lan pendiri Republik Kelima Perancis. Dumunung ing sapérangan bagéyan komune, kalebet Roissy, 25 km ing timurlaut Paris.

Taun 2007, Bandhar Udhara Charles de Gaulle mapan ing peringkat pisanan wonten ing pergerakan pesawat ing Eropa kanthi 552.721 pendaratan lan lepas landas[1], sanginggiling Frankfurt (492.569) lan Madrid (483.284). Miturut lalu lintas kargo, Bandhar Udhara Charles de Gaulle ugi angka 1 ing Eropa kanthi 2.297.896 ton (2.532.970 ton AS)[2], sanginggiling Frankfurt (2.169.025 ton), lan Bandhar Udhara Internasional Schiphol, (1.651.385 ton) lan Heathrow (1.395.909 ton). Miturut lalu lintas panumpang, Bandhar Udhara Charles de Gaulle dumunung ing peringkat angka 2 ing Eropa kanthi 59.919.383 panumpang [3], ing sangandhaping Bandhar Udhara Internasional London Heathrow (68.068.554), lan sanginggling Frankfurt (54.161.856) lan Madrid (52.143.275).


Fakta[sunting | sunting sumber]

Ing salebeting film lan karya sanèsipun[sunting | sunting sumber]

Larangan fotografi[sunting | sunting sumber]

Tanggal 7 November 2005, keputusan prefektural 05-4979 medal, ngrujuk ing bandhar udhara Charles de Gaulle. Hukum punika nglarang pamundhutan foto kanggé kapentingan pribadi tumrap benda ébah (tuladhanipun pesawat) utawi ingkang boten ébah (tuladhanipun bangunan) ing salabeting "zone reservée" (wilayah ingkang kalarang) saking "zone publique" (wilayah umum).

Maskapai penerbangan lan kutha tujuan[sunting | sunting sumber]

Terminal 1[sunting | sunting sumber]

Foto udhara Terminal 1
Papan pendhaptaran dangu Terminal 1

, Hassi Messaoud)

Terminal 2[sunting | sunting sumber]

Bangunan A (Terminal 2A)[sunting | sunting sumber]

Bangunan B (Terminal 2B)[sunting | sunting sumber]

Bangunan C (Terminal 2C)[sunting | sunting sumber]

  • Air France (Abidjan, Antananarivo, Bangalore, Brazzaville, Chennai, Cotonou, Delhi, Douala, Havana, Kinshasa, Libreville, Lomé, Mumbaï, Punta Cana, Saint Martin, Santo Domingo, Tehran-Imam Khomeini [pungkasan 25 Oktober], Yaoundé)
  • Emirates Airline (Dubaï)
  • Iran Air (Tehran-Imam Khomeini)
  • Vietnam Airlines (Hanoï, Ho Chi Minh City)

Bangunan D (Terminal 2D)[sunting | sunting sumber]

  • Air Europa (Málaga, Valencia)
  • Air France (Athens, Berlin-Tegel, Bologna, Clermont-Ferrand, Copenhagen, Frankfurt, Hamburg, Lisbon, Marseille, Montpelier, Munich, Nantes, Oslo, Pau, Prague, Stuttgart, Turin, Vienna)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Limoges)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Bilbao, Brest, Clermont-Ferrand, Genoa, Nantes, Pisa, Strasbourg, Stuttgart, Trieste)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Florence)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Basel-Mulhouse, Bologna, Bremen, Brest, Clermont-Ferrand, Hanover, Leipzig, Ljubljana, Nuremberg, Pau, Pisa, Turin, Vigo)
  • Austrian Airlines (Vienna)
  • Czech Airlines (Prague)
  • Finnair (Helsinki)
  • Iberia (Barcelona, Madrid)
    • Iberia dipunoperasikaken déning Air Nostrum (Zaragoza)
  • Luxair (Luxembourg)
  • Portugalia (Porto)

Bangunan E (Terminal 2E)[sunting | sunting sumber]

  • Aeroflot (Moscow-Sheremetyevo)
  • Aeroméxico (Mexico City)
  • Air France (Amman, Atlanta, Bamako, Bangkok-Suvarnabhumi, Beijing, Belgrade, Boston, Buenos Aires-Ezeiza, Chicago-O'Hare, Conakry, Dakar, Damascus, Detroit, Guangzhou, Hanoï, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Houston-Intercontinental, Istanbul-Atatürk, Johannesburg, London-Heathrow, Los Angeles, Manchester, Mexico City, Miami, Moscow-Sheremetyevo, New York-JFK, Newark, Ouagadougou, Papeete, Philadelphia, Pointe-à-Pitre, Rio de Janeiro-Galeão, Saint Petersburg, San Francisco, Santiago de Chile, São Paulo-Guarulhos, Seattle/Tacoma, Seoul-Incheon, Singapore, Tel Aviv, Washington-Dulles, Yerevan)
    • Air France dipunoperasikaken déning Airlinair (Bristol, Southampton)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Newcastle, Zagreb)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Birmingham, Dublin, Edinburgh, London-City, Shannon)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Aberdeen)
  • China Southern Airlines (Guangzhou)
  • Delta Air Lines (Atlanta, Cincinnati/Northern Kentucky, New York-JFK, Salt Lake City)
  • Northwest Airlines (Detroit, Minneapolis/St. Paul [musiman])

Bangunan F (Terminal 2F)[sunting | sunting sumber]

2F1 (Penerbangan Schengen)

  • Air France (Amsterdam, Barcelona, Bordeaux, Budapest, Düsseldorf, Geneva, Lyon, Madrid, Milan-Linate, Milan-Malpensa, Naples, Nice, Rome-Fiumicino, Stockholm-Arlanda, Toulouse, Venice, Warsaw)
    • Air France dipunoperasikaken déning Brit Air (Rennes)
    • Air France dipunoperasikaken déning CityJet (Gothenburg-Landvetter)
    • Air France dipunoperasikaken déning Régional (Gothenburg-Landvetter, Verona)
  • Alitalia (Milan-Linate, Milan-Malpensa, Rome-Fiumicino)
  • KLM Royal Dutch Airlines (Amsterdam)

2F2 (Tanpa Schengen)

Terminal 3 (sadèrèngipun T9)[sunting | sunting sumber]

Maskapai kargo[sunting | sunting sumber]

Terminal 1 Kargo

Terminal 2 Kargo

  • Air Contractors (Birmingham, Dublin, Glasgow-International, London-Stansted, Manchester, Shannon)
  • FedEx Express (Almaty, Amsterdam, Ancona, Athens, Barcelona, Berlin-Templehof, Birmingham, Basel-Mulhouse, Brussels, Budapest, Cologne/Bonn, Copenhagen, Delhi, Dublin, Dubai, Newark, Rome-Fiumicino, Frankfurt, Glasgow-International, Hanover, Hamburg, Hong Kong, Indianapolis, Seoul-Incheon, Indianapolis, London-Stansted, Lyon, Madrid, Manchester, Memphis, Marseille, Mumbaï, Munich, Milan-Malpensa, Newark, Nice, Tokyo-Narita, Prague, Shanghaï-Pudong, Subic Bay, Shannon, Stockholm-Arlanda, Stuttgart, Toulouse, Tel Aviv, Vienna, Warsaw)

Terminal 7 Kargo

  • Europe Airpost (Ajaccio, Brest, Bordeaux, Clermont-Ferrand, Dole, Lourdes-Tarbes, Limoges, Lyon, Montpellier, Marseille, Milan-Malpensa, Nice, Nantes, Pau, Marrakech, Rennes, Strasbourg, Toulouse)

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Umum
Runtuhipun Terminal 2E