Brussels Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brussels Airlines.jpg
Brussels Airlines
250px
IATA ICAO Kode panggil
SN BEL BEE-LINE
Didegaké 7 November 2006
Hub Bandara Brusel
Program frequent flyer Privilege
Lounge penumpang Business Centre
Ukuran armada 53
Kutha tujuan 67
Kantor pusat Zaventem (Brussels), Belgium
Wong wigati Philippe Vander Putten (CEO); Etienne Davignon, Chairman
Situs web http://www.brusselsairlines.com/

Brussels Airlines arupa maskapai penerbangan nasional Belgia kang basis ing Bandar Udara Brussels, Belgia. Maskapai iki ngoperasikaké jaringan penerbangan tumuju 50 destinasi ing 20 negara, kalebu penerbangan jarak adoh tumuju Afrika Timur, Tengah, lan Barat. Maskapai iki uga ngoperasikaké penerbangan charter, perawatan lan pelatihan kokpit lan kru kabin[1]. . Brussels Airlines arupa anggota IATA lan Association of European Airlines (AEA) sarta Star Alliance.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Brussels Airlines dibentuk sakwise penggabungan SN Brussels Airlines (SNBA) lan Virgin Express. Nalika 12 April 2005, SN Airholding, perusahaan ing buri SNBA nandatangani salah sijine perjanjen karo Richard Branson, kang isine babagan pengambil alihan kontrol Virgin Express. Nalika 31 Maret 2006, SNBA lan Virgin Express ngumumake penggabungan deweke dadi perusahaan tunggal. Nalika 7 November 2006, jeneng kang anyar, Brussels Airlines, diumumake nalika konferensi pers ing Bandar Udara Brussels. Brussels Airlines liwat operasine nalika 25 Maret 2007.

Maskapai iki kepingin 55% saham Bandar Udara Brussels. Brussels Airlines bakal nambah penerbangan jarak adoh, utamane tumuju Amerika Utara, lan bakal nguwatake posisi maskapai penerbangan ing Afrika. Maskapai ii uga ngumumake penguatan armadane, kang kalebu 3 Airbus A330. Nalika Januari 200, perusahaan iki ngumumake yen deweke duweni pesawat Airbus A330-300 Kapapat, ditekakake saka maskapai kang ora dienggoAir Madrid..[2]

Penerbangan[sunting | sunting sumber]

Nalika penerbangan ing Eropa, maskapai iki nawarake 2 tipe tiket, b-flex lan b-light.

  • b-flex: tiket larang, nawarke pelayanan penuh, surat kabar gratis lan pakanan gratis.
  • b-light: tiket murah, kanti pakanan lan ombenen kang didol sakwene penerbangan.

Nalika penerbangan jarak adoh, kalebu penerbangan tumuju Helsinki, Moskow dan Tel Aviv, Brussels Airlines nerusake penawaran kelas ekonomi lan kelas bisnis.

Brussels Airlines nglakokake ijolan kode karo SN Brussels Airlines.

Livery[sunting | sunting sumber]

Livery maskapai iki katon pada karo SN Brussels Airlines, kanti ana perubahan perubahan sithik. Saiki buntut pesawat ngatonaké logo "B kanti titik" anyar kang béda saka huruf S duwéné Saben. Panggilané tetep ESTAIL (banjur diganti BEELINE). Garis kuning tela ing awak pesawat wis dihapus. Warna biru enom ing awak pesawat wis diakèhi kanggo nutupi sekabèhané awak pesawat. jeneng "Brussels Airlines" ditulis kanti warna biru tuwa ing bagiyan duwur pesawat, didikii kanti logo "b". Pira-pira armada déwéké ngilangi logo "b" sakwise pira-pira penumpang ngeluh babagan 13 titik kang dianggap gawa kesialan [1]. Logo "b" saiki duweni 14 titik.

Destinasi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Destinasi Brussels Airlines

Armada[sunting | sunting sumber]

[rujukan?]

Tipe Jumlah Kursi Catatan
Airbus A319-100
8
132
Airbus A320-200
1
(1 lagi dalam pesanan)
132
Airbus A330-300
5
264
Avro RJ85
13
82
Akan dipensiunkan
Avro RJ100
12
97
Akan dipensiunkan
BAe 146-200
6
84
Pensiun
Boeing 737-400
4
164
Boeing 737-300
5
142

Jumlah armada: 53 pesawat

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Flight International 27 March 2007
  2. ^ brussels_airlines, (Kaunduh 24/1/13).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brussels_Airlines&oldid=836277"