Turkish Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Turkish Airlines Building
Turkish Airlines
Türk Hava Yolları
IATA ICAO Kode panggil
TK THY TURKAIR
Didegaké 1933
Hub Bandar Udara Internasional Atatürk
Kutha fokus Bandar Udara Internasional Esenboga
Bandar Udara Internasional Sabiha Gokçen
Program frequent flyer Miles & Smiles
Aliansi Star Alliance
(bergabung pada 1 April 2008)
Ukuran armada 99 '29 dalam pesanan'
Kutha tujuan 136 (31 dom + 105 int'l)
Kantor pusat Istanbul, Turki
Wong wigati Temel Kotil (CEO)
Situs web http://www.thy.com

Turkish Airlines, Inc. (Basa Turki: Türk Hava Yolları Anonim Ortakliği) (THY) arupa maskapai penerbangan nasional Turki kang basisé ing Istanbul. Maskapai iki ngoperasikaké jaringan penerbangan tumuju 103 kota ing jaba negeri lan 30 ing Turki, nglayani total 136 bandara, ing Eropa, Asia, Afrika lan Amerika Serikat. Basis utamané mapan ana ing Bandar Udara Internasional Atatürk (IST), Istanbul, kanti hub kaloro ing Bandar Udara Internasional Esenboga (ESB), Ankara lan Bandar Udara Internasional Sabiha Gokcen (SAW), Istanbul. Pada 2006, maskapai iki ngangkut 17 yuta penumpang kanti total pendapatan US$3 miliar. [1] Karyawané cacahé sekitar 12.000 wong.



Sejarah[sunting | sunting sumber]

Maskapai iki didegaké nalika 20 Mei 1933, kanti jeneng Administrasi Maskapai Penerbangan Negara - Hava Yolları Devlet Işletmesi Idaresi (DHY). Operasiné dimulai kanti rute Istanbul, Eskişehir, Ankara nalika Agustus 1933. Nalika September 1937, maskapai iki nampa telu De Havilland D.H. 86B kanti swiwi ganda. Desember sebanjuré, DHY nampa pesawat kapapat. Pesawat-pesawat kasebut nambah rute domestik DHY tumuju Istanbul, Eskisehir, Izmir, Ankara, Adana, Kayseri lan Diyarbakir.[1] Jenengé berubah dadi Devlet Hava Yolları Umum Müdürlüğü (DHY) nalika Juni 1938. Penerbangan internasional pertama dilakokaké nalika 1947 tumuju Athena annanging iku ARUPA 40 tahun Kang MBIèN SAKDURUNGé perkenalan penerbangan jarak adoh tumuju Timur Jauh lan trans-Atlantik.

Sadjroné salah sijiné reorganisasi, perusahan negara iki diganti dening salah sijiné perusahaan campuran, Türk Hava Yolları AO (THY) nalika 20 Februari 1956. Sahamé diduwéni déning Kementerian Administrasi Partisipasi Publik nalika 1990, kang dijukuk nalika Desember 1990 sekitar 5%. Pemerintah banjur ngedol sekitar 23.0% saham marang publik nalika Desember 2004 lan 28.75% nalika Mei 2006. Saham maskapai iki saiki diduwéni dening TC Privatisation Administration (49%) lan pemegang saham pribadi (51%). Turkish uga nduwéni saham 50% marang maskapai SunExpress, setengah liyané diduwéni Thomas Cook Jerman. Wis dibentuk nalika September 2006, salah sijiné pelayanan maskapai JV kanti Do&Co Restaurants & Catering of Austria. Turkish Airlines mengundurkan diri saka grup Qualiflyer nalika 1999, amerga ora cocoké karo Swissair lan Delta. Salah sijiné panjalukan bergabung karo Star Alliance wis ditampa nalika Desember 2006; turkish Airlines dijadwalé gabung ing tahun 2008.

Referensi Budaya sajroné Media[sunting | sunting sumber]

Sajroné film "Snatch", narator kang diperanaké dening Jason Statham kanti jeneng "Turkish". dèwèké jelasaké sajroné monolog awalé yèn dèwèké di wènèhi jeneg iku kanggo ngenang kacilakan Turkish Airlines.

Armada[sunting | sunting sumber]

Armada Turkish Airlines telah mencakup (Agustus 2007):

Armada Turkish Airlines
Pesawat Jumlah Kapasitas
(Bisnis/Ekonomi)
Rute Keterangan
Airbus A310-200/300 7 208 (18/190)
210 (18/192)
Airbus A319-100 2 124 (12/112)
Airbus A320-200 15 150 (0/150)
156 (0/156)
Airbus A321-200 11
186 (15/171)
195 (15/180)
202 (15/187)
Airbus A330-200 5 250 (22/228)
Airbus A340-300 7 271 (34/237) Amerika Utara dan Timur Tengah
Boeing 737-400 11 150 (12/138)
Boeing 737-800 41 165 (90/75)
Jumlah pesawat 102
Update: 5 September 2007
  • Umur rata-rata armada Turkish yaiku 7.3 tahun
  • Maskaapi iki wis pepesen 59 pesawat (Boeing dan Airbus) kang dikirim sacara bertahap nganti 2008.
  • Total Armada nalika Agustus 2007 cacahé 99 pesawat.

Deleng Uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Commercial Aircraft and Airline Markings disunting oleh Christopher Chant

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Turkish_Airlines&oldid=835827"