Vietnam Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vietnam airlines.jpg
Vietnam Airlines Corporation
Hãng Hàng không Quốc gia Việt Nam
IATA ICAO Kode panggil
VN HVN VIET NAM AIRLINES
Didegaké 1956 (dengan nama Vietnam Civil Aviation)
Hub Tan Son Nhat International Airport
Noi Bai International Airport
Kutha fokus Da Nang International Airport
Program frequent flyer Golden Lotus Plus
Ukuran armada 49 (+45 dalam pemesanan)
Kutha tujuan 20 domestik and 41 internasional
Perusahaan induk Vietnam Airlines Corporation
Kantor pusat Hanoi, Vietnam
Wong wigati Nguyen Xuan Hien (CEO)
Situs web http://www.vietnamairlines.com

Vietnam Airlines arupa maskapai penerbangan nasional saka Vietnam, lan didegaké minngka perusahaan negara nalika wulan April 1989. Wektu iki Vietnam Airlines wis éntuk pengakuan minangka maskapai penerbangan bintang 3 saka Skytrax[1]

Vietnam Airlines Corporation dibentuk nalika tahun 1995 sakwisé nggabungaké pira-pira perusahaan pelayanan. Perusahaan iki diawasi déning 7 wong kang njagong minangka déwan manajemen. Anggota saka déwan manajemen kasebut ditunjuk déning Perdana Menteri Vietnam. Mbiyèn, Vietnam Airlines arupa pemegang saham utama ing Pacific Airlines, nanging saiki wis ditransfer marang Departemen Keuangan.

Sajroné pirang tahun mengarep, maskapai iki dikarepaké isa ngambakaké pelayanannya marang Inggris lan Amerika Serikat minangka akibat saka selot duwuré pariwisata ing Vietnam.[2]

Tujuan[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku bandara-bandara tujuan Vietnam Airlines


Asia[sunting | sunting sumber]

Eropa[sunting | sunting sumber]

Amerika[sunting | sunting sumber]

Oceania[sunting | sunting sumber]

Armada[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku armada Vietnam Airline (Januari 2007) :


Tipe Total Penumpang
(Business/Economy)
Rute Catatan
ATR 72-200 6 65 (0/65) Rute domestik
ATR 72-500 4 65 (0/65) Ruta domestik, Kamboja dan Laos
Airbus A320-200 10 162 (0/162) Rute domestik dan regional (Vietnam dan Tiongkok)
Airbus A321-200 13
(22 isih sajroné pesenan)
184 (16/168) Rute domestik lan regional (bakal diserahaké ing tahun 2008 lan 2011)
Airbus A330-300, A330-200 1
3
320 (36/284)
266 (24/242)
Rute regional lan jarak adoh (Tiongkok, Hong Kong, Jepang, Korea Selatan, Malaysia, Singapura, dan Thailand
Airbus A350-900 0
(10 isih ing pesanan)
bakal diserahaké ing tahun 2014
Boeing 777-200ER 4
4
1
1
307 (25/282)
338 (32/306)
325 (35/290)
295 (12/283)
Rute domestik lan jarak adoh (Ha Noi, Da Nang, Frankfurt, Moscow, Melbourne, Sydney)
Boeing 787-800 0
(16 isih ing pesanan)
bakal diserahaké nalika tahun 2009
Fokker 70 2 79 (0/79) Rute domestik
Total 49
(45 isih sajroné pemesanan)

Vietnam Airlines wis mesen 16 Boeing 787-8 kang bakal diserahaké nalika tahun 2009 lan Airbus A321-200 kang penyerahané mulai 2006. Armada anyar kasebut bakal digunakaké kanggo ngambakake rute kang ana sarta ngganti pira-pira armada kang saiki ini isih nyiluh saka maskapai liya.

Umur rata-rata armada Vietnam Airlines yaiku 6,3 tahun.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1]
  2. ^ [www.vietnam-airline.com], Kaunduh 28/1/13.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vietnam_Airlines&oldid=835985"