Korean Air

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pesawat Airbus A380 pertama Korean Air ing Bandar Udara Toulouse-Blagnac, Prancis,tanggal 25 Mei 2011.
Korean Air
대한항공
大韓航空
Daehan Hanggong
200px
IATA ICAO Kode panggil
KE KAL KOREAN AIR
Didegaké 1962 (privatized 1969)
Hub Bandar Udara Internasional Incheon
Bandar Udara Internasional Gimpo
Kutha fokus Bandar Udara Internasional Gimhae
Bandar Udara Internasional Jeju
Program frequent flyer SKYPASS
Lounge penumpang Korean Air Lounge
Aliansi SkyTeam
Anak perusahaan Jin Air
Ukuran armada 131 (+56 orders)
Kutha tujuan 116
Perusahaan induk Hanjin Group
Slogan perusahaan Excellence in Flight
Kantor pusat Seoul, Korea Selatan
Wong wigati Cho Yangho (Ketua and CEO)
Situs web http://www.koreanair.com
Korean Air Boeing 747-400 karo livery 1984-saiki

Korean Air aiku jeneng maskapai penerbangan nasional Korea Selatan. Maskapai iki mapan ing Gonghang-dong, Gangseo-gu ing Seoul.[1] Maskapai iki ngadeg tahun 1962, ganteni Korean National Airlines kang didegake tahun 1948 nalika Korea merdéka saka penjajahan Jepang.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Awalé, maskapai iki diduwéni dening pemerintah Korsel. Nanging, tahun 1969 maskapai iki diprivatisasi lan dadi bagian saka Hanjin Group. Penerbangan internasional perdana dilaksanakaké tanggal 26 April 1971 (kargo). Sawentara penerbangan internasional penumpang perdana dilaksanakaké setahun sebanjuré, tepaté tanggal 19 April 1972 kanti rute Seoul-Los Angeles. Pesawat Boeing 707 digunakaké sajroné rute internasional kaya Hong Kong, Taiwan, lan Los Angeles nganti KAL tuku Boeing 747 tahun 1973. Rute-rute Asia dilayani kanti pesawat Airbus A300 kang dituku tahun 1975 [2].

Nalika 1 Maret 1984 KAL ngenalake livery (corak anyar) kanti warna biru - kalwu (biru ing duwur awak lan klawu ing weteng pesawat) kanti logo anyar "Korean Air" kanti lambang "taegukki", ngggantèni jeneng "Korean Air Lines". Nalika tahun 1970 nganti 1999. Korean Air ngalami akèh kecelakaan fatal (sekitar 16 pesawat KAL tiba nalika jaman iki, kang kang paling parang Korean Air Penerbangan 007) nganti duwèni citra èlèk nalika jaman iku, kang wenehi pengaruh performa maskapai iki. Nanging sakwise iku tingkat keselamatan penerbangan didandani lan maskapai iki dadi salah siji maskapai paling aman ing dunya kanti citra kang selot apik.[3] (meskipun citra buruk "sering kecelakaan" masih terasa hingga sekarang)

Korean Air arupa salah siji saka pira-pira maskapai kanti rating bintang papat saka Skytrax (Pira-pira maskapai bintang papat liyane yaiku Japan Airlines, Garuda Indonesia, Thai Airways International, Turkish Airlines, lan South African Airways)[4]. Saingan utama maskapai iki yaiku Asiana Airlines, kang arupa sithik sakA maskapai kanti rating bintang lima, uga saka Skytrax.

Kota Tujuan lan Perjanjian Codesharing[sunting | sunting sumber]

KAL menerbangi kota-kota gedhé ing sekabehané benua ing dunya, maskapai liyané (kang mabur marang sekabèhané benua ing donya) yaiku British Airways, Emirates, South African Airways, Delta Air Lines, United Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, lan Qatar Airways. KAL nduwéni perjanjian codesharing karo maskapai kang kaya mengkéné iki (daftar iki ora kalebu anggota SkyTeam)



Tragedi[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Company Info / Overview". Korean Air. http://www.koreanair.com/local/na/gd/eng/au/ci/eng_au_ci_ov.jsp. Retrieved 20 September 2008. "Address(Headquarters) Korean Air Operations Cente r 1370, Gonghang-dong, Gangseo-gu, Seoul, Korea 157-712 ."
  2. ^ Korean Air Lines Co., Ltd. History
  3. ^ Yu, Roger. "Korean Air upgrades service, image." USA Today. August 26, 2009. Retrieved on September 16, 2009.
  4. ^ "THE WORLD'S OFFICIAL 4-STAR AIRLINES". Skytrax. http://www.airlinequality.com/StarRanking/4star.htm. Retrieved 3 July 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Korean_Air&oldid=835802"