Xiamen Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Xiamen Airlines
厦门航空
150px
IATA ICAO Kode panggil
MF CXA XIAMEN AIR
Didegaké 1984
Hub Bandara Internasional Gaoqi Xiamen
Bandara Internasional Changle Fuzhou
Bandara Internasional Xiaoshan Hangzhou
Program frequent flyer Egret Card
Ukuran armada 86 (+121)
Kutha tujuan 54
Perusahaan induk China Southern Airlines- pemegang saham utama
Kantor pusat Xiamen, Fujian, Republik Rakyat Cina
Wong wigati
Situs web www.xiamenair.com.cn
Xiamen Airlines' Boeing 757-200 in old livery landing at Xiamen Gaoqi International Airport.
Xiamen Airlines' Boeing 737-800 in the new livery

Xiamen Airlines (Basa Tionghoa: 厦门航空; pinyin: Xiàmén Hángkōng) mènika maskapai penerbangan ingkang wiwitan ing Republik Rakyat Cina ingkang dipunlampahi dèning pihak swasta. Maskapai punika dipundiriakèn ing tanggal 25 Juli 1984 lan bermarkas ing Bandar Udara Internasional Gaoqi Xiamen. Kepemilikan maskapai punika inggih punika 60% dèning China Southern Airlines lan 40% dèning Xiamen Construction and Development Group

Ancas[sunting | sunting sumber]

mènika yaiku bandara-bandara ingkang dipunlayani dèning Xiamen Airlines.

Republik Rakyat Cina[sunting | sunting sumber]

Asia Wetan[sunting | sunting sumber]

Asia Tenggara[sunting | sunting sumber]

Armada[sunting | sunting sumber]

Menika yaiku armada ingkang dipungadahi dening Xiamen Airlines (April 2007)[1] :

Ing wulan Februari 2007, rata-rata usia armada ingkang gadahi dening Xiamen Airlines inggih punika 6.8 tahun.

Armada yang masih dalam tahap pemesanan:

Perkembangan kedepannya[sunting | sunting sumber]

China Southern Airlines napak asmani kesepakatan kangge tumbas 13 Boeing 787 lan 3 ing antawisipun menika dipungadahi Xiamen Airlines. Penyerahan pesawat kasebut dipunharapaken dipunlampahi antawisipun taun 2008 lan 2010.[2]

ing wulan Desember 2005, Xiamen Airlines mesan 10 Boeing 737-800 ingkang dipunlampahi kaliyan Blended Winglets ingkang penyerahanipun dipunlampahi ing pertengahan 2006 ngantos 2008. Pemesanan punika merupakan bagian saking pembelian 70 pesawat ingkang dipunlampahi kesepakatan antawis China Aviation Supplies Import & Export Group Corporation lan Boeing Company ing saat kunjungan Presiden Amerika George Walker Bush ing Tiongkok ing wulan November 2005.

ing wulan Juni 2006, dipunlaporaken menawi Xiamen Airlines mbatalaken pemesanan 3 buah Boeing 787 lan gantos kaliyan 6 Boeing 737-800.[3]

Insiden lan kecelakaan[sunting | sunting sumber]

Ing tanggal 2 Oktober 1990, sebuah Boeing 737-200 kaliyan no penerbangan Xiamen Airlines 8301 saking Xiamen nuju Guangzhou, dipunbajak saksampune ngelampahi take off lan dawah ing Guangzhou Baiyun International Airport. Peristiwa punika nyebapaken 128 tiyang pejah lan nghancuraken 2 buah pesawat ingkang wonten ing apron bandara.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [1], Xiamen Airlines memesan 25 Boeing 737-800 senilai $2.1 triliun
  2. ^ Airliner World, April 2005
  3. ^ [2] Perubahan pemesanan oleh Xiamen Airlines


Cithakan:Maskapai penerbangan di Republik Rakyat Cina

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xiamen_Airlines&oldid=835832"