Jilin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
吉林省
Jílín Shěng
Cekakan: 吉 (pinyin: Jí)
Jilin ditandai di peta ini
Asal jeneng cekakan saka jilin wula, transkripsi basa Cina saka basa Manchu, tegesé "sadawaning ilèn kali"
Tipe administrasi Provinsi
Ibu kutha Changchun
Kutha paling gedhé Changchun
Sekretaris PKT Wang Yunkun
Gubernur Wang Min
Wilayah 187,400 km² (ke-13)
Populasi (Tahun)
 - Kepadatan
27,090,000 (ka-21)
145/km² (ke-23)
PDB (2004)
 - per kapita
CNY 295.8 milyar (ke-20)
CNY 10,900 (ke-14)
Suku-suku utama (2000) Han - 91%
Korea - 4%
Manchu - 4%
Mongol - 0.6%
Hui - 0.5%
Gunggung kutha 9
Gunggung kabupatèn 60
Gunggung kecamatan
(31 Desember 2004)
1006
ISO 3166-2 CN-22
Situs web resmi:
http://www.jl.gov.cn
(Hanzi prasaja)

Jilin (Hanzi: 吉林) iku sawijining provinsi Republik Rakyat Cina. Ibu kuthané dumunung ing Changchun (Hanzi: 長春). Jilin nduwèni jembar wilayah 187.400 km², kanthi pedunung cacahé 27.040.000 jiwa lan kapadhetan pedunung 144 jiwa/km² (sensus 2003).

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

  • (zh)

Situs resmi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jilin&oldid=833479"