Osaka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].
Osaka
大阪
—  Kutha ditunjuk  —
大阪市 · Kutha Osaka
Miotsukushi
Flag
Lokasi Osaka ing Prefektur Osaka
Osaka is located in Jepang
Osaka
 
Coordinates: 34°41′37.48″N 135°30′7.83″E / 34.6937444°N 135.502175°E / 34.6937444; 135.502175Koordinat: 34°41′37.48″N 135°30′7.83″E / 34.6937444°N 135.502175°E / 34.6937444; 135.502175
Negara Flag of Jepang Japan
Wilayah Kansai
Prefektur Osaka
Pamaréntahan
 • Walikutha Kunio Hiramatsu wiwit Desember 2007
Wewengkon
 • Total 222,30 km2 (8,580 sq mi)
Populasi (1 September 2010)
 • Total 2.668.113
 • Kapadhetan 12.000/km2 (30,000/sq mi)
Zona wektu Japan Standard Time (UTC+9)
Simbol kutha
- Wit Sakura
- Kembang Pansy
Nomer tilpun 06-6208-8181
Alamat 1-3-20 Nakanoshima, Kita-ku, Ōsaka-shi, Ōsaka-fu
530-8201
Website City of Ōsaka

Kutha Osaka (大阪市 Ōsaka-shi?) Swara rungokna iku kutha katelu-paling gedhé ing Jepang, kanthi populasi 2,7 yuta wong.

Kutha iki ana ing pulo Honshu, ing cangkem Kali Yodo ing Teluk Osaka. Kutha iki arupa salah siji pusat industri lan pelabuhan utama, uga ibukutha Prefektur Osaka lan bagéyan pusat saka dhaérah metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Ing sisih wétan, Osaka wewatesan karo Kyoto lan Nara, lan ing sisih kulon karo kutha Kobe. Osaka arupa bagéyan saka wilayah Kansai.

Osaka arupa sawijining metropolis banyu, mawa kali-kaliné lan gunggung kreteg paling akèh ing Jepang nganti ora kaétung gunggungé. Miturut wong Jepang, ana "808 bangunan kreteg" ing Osaka. Konon kanggo wong Jepang, angka "808" arupa gunggung sing akèh banget, lan padha tegesé karo ora kaétung. Sejatiné gunggung kreteg sing ana ing Osaka yaiku 790, ing antarané, 761 kreteg sing dikelola déning pamaréntah kutha Osaka.

Ana loro pusat kutha ing Osaka, yaiku Umeda ing sisih lor, lan Namba ing sisih kidul. Kaloro pusat kutha iki dihubungaké déning dalan utama sing jenengé Midosuji. Kantor-kantor padagangan, bank, lan konglomerat Jepang umumé kapusat ing sakupengé Dalan Midosuji. Pasawangan Dalan Midosuji mawa godhong-godhong wit Ginkgo sing nguning ing mangsa gugur èndah banget.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Osaka&oldid=869067"