British Airways

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
British Airways
225px
IATA ICAO Kode panggil
BA BAW

SHT

SPEEDBIRD

SHUTTLE

Didegaké 31 March 1974
(after BOAC & BEA merger)
Hub
Program frequent flyer
Lounge penumpang
Aliansi Oneworld
Anak perusahaan
Ukuran armada 233 (+42 orders) excl.subsidiaries
Kutha tujuan 169 not incl.subsidiaries and code-shares
Perusahaan induk International Airlines Group
Slogan perusahaan Upgrade to British Airways
Kantor pusat Waterside, Harmondsworth, England
Wong wigati Keith Williams (CEO)
Martin Broughton (Chairman)
Situs web www.ba.com
Waterside
British Airways Boeing 747-400 anyar mendarat ing Bandara Internasional Hong Kong

British Airways yaiku salah siji maskapai penerbangan paling gedhé ing Britania Raya lan ing dunya kanti penerbangan trans-Atlantik saka Eropa ketimbang akro maskapai liyané. Pusat operasiné ana ing Bandara London Heathrow lan Gatwick, London sarta pira-pira pusat kang luwih cilik kaya ing Bandara Internasional Manchester, Manchester lan Bandara Internasional Birmingham, Birmingham.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Asal muasal maskapai iki awalé saka masa pertama penerbangan lan masa-masa sakwisé Perang Dunia I. Salah siji perusahaan awal British Airways, Aircraft Transport and Travel (AT&T), ngluncuraké penerbangan internasional berjadwal pertama ing dunya nalika 25 Agustus 1919 antarané London lan Paris. Nalika 31 Maret 1924, papat maskapai Britania - Instone, Handley Page, Daimler Airways (penerus AT&T), sarta British Air Marine Navigation - gabung dadi Imperial Airways kang nglayani rute marang Australia dan Afrika.

Nalika waktu kang pada, pira-pira maskapai cilik liyané uga gabung nalika 1935 mbentuk salah sijiné maskapai swasta kanti jeneng British Airways Ltd. Dening pemerintah, Imperial Airways lan British Airways dinasionalisasi nalika 1939 mbentuk British Overseas Airways Corporation (BOAC). Rute-rute marang Amerika Selatan dilakokaké dening British South American Airways (kang sabanjuré gabung marang BOAC nalika 1949) lan penerbangan domestik sarta marang Eropa dilakokaké British European Airways (BEA), sakliya rute-rute kasebut, sekabèhané dilakokaké dening BOAC.


nalika 1950-an, penggunaan pesawat kanti mesin jet ing dunya dimulai dening BOAC kanti De Havilland Comet marang Johannesburg, Afrika Selatan nalika 1952. Kanggo méloni arus wektu iku, BEA ngedegaké BEA Airtours kang mulai nalika 1970. Nalika 1972, BOAC lan BEA digabungaké sajroné British Airways Board lan mabur kanti jeneng British Airways nalika 1974.[1]

British Airways lan Air France ngluncuraké layanan pesawat supersonik Concorde nalika Januari 1976.


Operasi[sunting | sunting sumber]

Operasi British Airways pusaté ing Bandara London Heathrow, Gatwick lan Bandara Internasional Manchester. BA kasil ndominasi Heathrow lan nggawé déwéké disebut Benteng Heathrow. BA uga menguasai 36% slot lepas landas lan mendarat ing Heathrow kang akèhé dienggo kanggo penerbangan trans-Atlantik. Pesaingé kaya Virgin Atlantic, bmi lan United Airlines mretéélakaké yèn iki kurang kanggo untuk kompetisi lan disaranaké supaya pira-pira slot dilelang. Saiki, BA nguasai 42% slot img Heathrow kanti cara tuk saka maskapai liya.

Pira-pira layanan BA dilakokaké dening anak perusahaan lan waralaba kayata:

British Airways yaiku salah siiji perintis penggunaan panggonan turu sajroné kabin kanggo penerbangan jarak adoh. Nalika 8 September 2004, BA mretélakaké arep adol 18,5% sahamé ing Qantas ananging bakal tetep beraliansi khususé kanggo Rute Kangguru. Maskapai iki uga arupa salah ssiji pendiri oneworld, salah sijiné aliansi maskapai penerbangan.

Armada[sunting | sunting sumber]

British Airways Fleet
Aircraft Total Orders Passengers Base
F J W M
Total
Airbus A318 2 32 32 LCY
Airbus A319 33

15

132
129
132
144
LHR
LGW
Airbus A320-200 41 3

15

156
137
156
152
LHR
Airbus A321-200 11

15

188
169
188
184
LHR
Airbus A380-800 12 TBA LHR
Boeing 737-400 19 13 132 145 LGW
Boeing 747-400 57 14
14
52
70
36
30
227
177
329
291
LHR
Boeing 767-300ER 21
24
26
24
144
221
192
247
LHR
Boeing 777-200 3 17 48 24 127 216 LHR
Boeing 777-200ER 43
14
48
48
24
40
214
127
286
229
LGW
LHR
Boeing 777-300ER 3 3 14 56 44 183 297 LHR
Boeing 787-8 8 42 51 90 183 LHR
Boeing 787-9 16 TBA LHR
Total 233 42

Armada beroperasi[sunting | sunting sumber]

British Airways Fleet, 1970s–1980s[2]
Pesawat mulai operasi Selesai beroperasi
Aérospatiale-BAC Concorde 1976 2003
BAC One-Eleven 1974 1993
Boeing 707–400 1974 1984
Boeing 737–200 1974 2001
Boeing 747–100 1974 1999
Boeing 747–200 1977 2001
Hawker Siddeley Trident 1974 1989
Hawker Siddeley HS 748 1975 1985
Lockheed L-1011 TriStar 1974 1999
Vickers VC10 1974 1983
Vickers Vanguard 1974 1975
Vickers Viscount 1974 1982
BAe 146–200 1989 1994
BAe ATP 1989 1994
McDonnell Douglas DC-10 1988 1999
British Airways Fleet, 1990s–2000s[2]
Pesawat mulai operasi Selesai beroperasi
Airbus A318 2009
Airbus A319 1999
Airbus A320-100 1988 2007
Airbus A320-200 1989
Airbus A321 2004
Boeing 737–300 1988 2009
Boeing 737–400 1990
Boeing 737–500 1996 2009
Boeing 747-400 1989
Boeing 757–200 1983 2010
Boeing 767–200 1993 1996
Boeing 767-300ER 1991
Boeing 777-200ER 1995
Boeing 777-300ER 2010
Dash 8–100 1993 1998
Saab 340 1990 1991

cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ british-airways.htm, Kaunduh 28/1/13.
  2. ^ a b "British Airways historic fleet", airfleets.net. diaksès tanggal 20 November 2009. 

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=British_Airways&oldid=884529"