Qantas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Qantas
220px
IATA ICAO Kode panggil
QF QFA QANTAS
Didegaké 1920
Hub Bandar Udhara Internasional Kingsford Smith
Bandar Udhara Melbourne
Hub sekunder Bandar Udhara Adelaide
Bandar Udhara Brisbane
Bandar Udhara Perth
Bandar Udhara Changi Singapura
Kutha fokus Bandar Udhara Internasional Cairns
Bandar Udhara Internasional Darwin
Program frequent flyer Qantas Frequent Flyer
Lounge penumpang Qantas Club
Aliansi Oneworld
Anak perusahaan QantasLink
Jetstar Airways
Jetstar Asia (Part)
JetConnect
Qantas Defence Services
Ukuran armada 222[1]
(+215 telah dipesan)
Kutha tujuan 42 (tanpa anak perusahaan)
144 (dengan anak perusahaan)
Slogan perusahaan "The world's most experienced airline"[2]
Kantor pusat Sydney, Australia
Wong wigati Leigh Clifford (Pimpinan)
Alan Joyce (CEO)
Situs web www.qantas.com.au

Qantas Airlines Limited (IPA: /ˈkwɔntəs/) inggih punika maskapai penerbangan nasional Australia. Asma aslinipun "QANTAS", sèbuah cèkakan kanggè "Queensland and Northern Territory Aerial Services". Akrab dipunsèbat "The Flying Kangaroo", maskapai punika berpusat ing Sydney, kaliyan pangkalan utama ing Bandar Udhara Internasional Kingsford Smith, lan mènika maskapai ingkang agèng Australia. Qantas inggih punika daftar maskapai penerbangan miturut pendirian maskapai tertua kaping tiga ing dunia lan maskapai tèrtua ingkang beroperasi ngginaaken asma aslinipun.

Taun 2007, Qantas kapilih dados maskapai penerbangan ingkang saè kaping gangsal ing dunia adèdasar penelitian Skytrax, jatuh saking panggènan kaping kalih ing taun 2005 lan 2006.[3]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Permulaan[sunting | sunting sumber]

Replika Avro 504K
Gambar:Qantas 1922.jpg
DH.50J sekitar tahun 1928

Qantas dipundiriakèn ing Winton, Queensland tanggal 16 November 1920 kaliyan asma Queensland and Northern Territory Aerial Services Limited[4] oleh Paul McGuiness, Hudson Fysh, Fergus McMaster lan Arthur Baird. Pesawat kawiwitan arupa Avro 540K ingkang disade ngantos £1425. Pesawat punika gadahi pinten-pinten kecepatan terbang 105 kilometer per jam (65 mph) lan mengangkut tiyang pilot lan kalih penumpang.[5] Panjenengané printis engkang anggadahi yiswa 84 taun enggih punika Alexander Kennedy sawijining panumpang kang kawiwitanipun, nampi tiket nomor setunggal. Maskapai punika ngoperasiaken penerbangan surat Udhara ingkang dipunsubsidi pemerintah Australia, nggayutaken ujung rel ing kidhul Queensland.

Antawisipun 1926 lan 1928, Qantas ndamel pitu De Havilland DH.50 lan setunggal DH.9 ing ngandap lisensinya ing hanggar Longreach.[6] Taun 1928 sebuah pesawat Qantas sewaan ngelampahi penerbangan kawiwitan Royal Flying Doctor Service of Australia, lepas landas saking Cloncurry.[7]

Kapal terbang lan perang - 1934 ngantos 1945[sunting | sunting sumber]

Taun 1934, QANTAS Limited lan Imperial Airways Britania (perintis British Airways) mbentuk perusahaan enggal, Qantas Empire Airways Limited. Saben mitra nyepeng 49%, kaliyan kalih persen ing asta penengah independen.[8] Maskapai enggal punika dipunwiwiti beroperasi wulan Desember 1934 terbang antawis Brisbane lan Darwin ngginakaken pesawat kalih sayap DH.50 lan DH.61. QEA terbang ing jawi negeri sejak Mei 1935, ing penerbangan saking Darwin diperluas ing Singapura ngginaaken de Havilland DH.86 Commonwealth Airliners. Imperial Airways ngoperasiaken ing sedaya penerbangan ing London. Wulan Juli 1938, operasi punika dipungantos dening penerbangan kapal terbang mingguan ngginaaken Shorts S.23 Empire Flying Boats. Penerbangan Sydney ing Southampton memakan sanga dinten, kaliyan penumpang nginep ing hotel ing ndalu punika.[9] Setunggal taun saksampune penerbangan punika dipunoperasiaken, rute punika nguntungaken lan 94% penerbanganipun tepat wektu. Layanan punika pungkasan saksampune Singapura jatuh wulan Februari 1942. Serangan musuh lan kecelakaan nghancuraken setengah saking sedasa pesawat, ingkang katah armada dipunpendhet dening pemerintah Australia kangge kabetahan perang.[10]

Layanan kapal terbang dipunlajengaken kaliyan armada PBY Catalinas ndamelan Amerika wulan Juli 1943, kaliyan penerbangan antawis Perth lan Ceylon (sakpunika Sri Lanka). punika gayutaken kaliyan penerbangan BOAC ing London, nyeimbangaken jalur komunikasi vital kaliyan Inggris. Sektor tanpa henti sepanjang 5.652 km punika rute terpanjang ingkang dipunterbangaken maskapai ing masa punika, kaliyan wektu terbang sawetawis 28 jam. Penumpang nampi sertifikat keanggotaan "Order of the Double Sunrise" amargi matahari terbit kaping kalih ngantos penerbangan. Penerbangan punika dipunlajengaken ngantos Juli 1945.[11]

Pesawat DeHavilland 1930-an

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  • (en) Situs web resmi
  • (en) Qantas ephemera digitised and held by the National Library of Australia
  • (en) [1] Original Qantas Logbook, held by the State Library Of Queensland


Cithakan:Maskapai Australia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Qantas&oldid=876797"