EgyptAir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
EgyptAir
120px
IATA ICAO Kode panggil
MS MSR EGYPTAIR
Didegaké 1932 (dengan nama Misr Airwork)
Hub Bandar Udara Internasional Kairo
Kutha fokus Bandar Udara El Nouzha
Bandar Udara Internasional Hurghada
Bandar Udara Internasional Sharm el-Sheikh
Bandar Udara Internasional Luxor
Program frequent flyer EgyptAir Plus
Aliansi Arabesk (Arab Air Carriers Organization)
Star Alliance (Anggota Berpotensi)
Ukuran armada 47 (+15 dalam pesanan)
Kutha tujuan 70
Perusahaan induk EgyptAir Holding Company
Kantor pusat Cairo, Mesir
Wong wigati Captain Sherif Saad Eldin Galal (Chairman)
Situs web http://www.egyptair.com.eg

EgyptAir Airlines Company, operasié kanti jeneng EgyptAir (Basa Arab: مصر للطيران, Misr Lel-Tayaran) arupa salah siji maskapai penerbangan nasional Mesir kang basisé ing Cairo. Sahamé diduwéni sekabéhané déning pemerintah Mesir, maskapai iki ngoperasikaké penerbangan tumuju 70 kota ing Eropa, Afrika, Timur Tengah, Timur Jauh, Amerika Serikat lan Kanada, uga penerbangan domestik. Basis utamané mapan ing Bandar Udara Internasional Kairo.

EgyptAir arupa anggota Arab Air Carriers Organization lan uga arupa maskapai paling gedhé keloro ing Afrika (sakwisé South African Airways).

Maskapai iki ngrayakaké ulang tahuné kang kaping-75 nalika tahun 2007.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Egyptair didegagé nalika 7 Juni 1932 lan mulai operasiné nalika Juli 1993. Pangedegan kasebut dilakokaké dening asosiasi kanti Airwork Company ingngisor jeneng Misr Airwork. Sakwéné Perang Dunia II, pemerintah Mesir ngambil alih maskapai kasebut lan jengé berubah dadi Misr Air nalika 1949. Nalika Januari 1961, Misr Air gabung marang Syrian Airways kanggo bentuk United Arab Airlines (UAA) minangka asil hubungan politik anyar antarané Mesir lan Syria, nanging perusahaan iki iki ora bertahan suwi. Maskapai kasebut migunakaké jeneng kasebut sakwéné pira-pira waktu nganti diubah dadi EgyptAir nalika Oktober 1971[1]. EgyptAir dadi maskapai pertama ing Timur Tengah kang ngoperasikaké pesawat jet.

Egyptair Airbus A330-200 lepas landas. lawang roda pendaratané lagi menutup

Urutan sejarah:

  • 1932 - EgyptAir didegaké nali wulan Mei.
  • 1933 - EgyptAir mulai penerbangan komersial nalika wulan Agustus kanti pesawat Spartan saka Kairo marang Alexandria.
  • 1935 - 12 pesawat De Havilland dilebokaké marang armadané. Sakwéné Perang Dunia II, Pemerintah Mesir ngambil alih perusahaan lan jenengé berubah dadi Misr Airlines.
  • 1949 - Jenengé berubah manéh dadi MisrAir lan 10 pesawat Beechcraft dituku.
  • 1949 - MisrAir tuku 10 Vickers Vikings lan pesawat Perancis, Languedoc.
  • 1956 - MisrAir gabung karo Syrian Airlines, mbentuk maskapai anyar kang jengé United Arab Airlines-UAA.
  • 1960 - UAA tuku pesawat jet Cornet 4-C nganti dadi maskapai pertama ing Timur Tengah kang migunakaké pesawat Comet.
  • 1068 - UAA ngenalaké Boeing 707-320c kanggo nguasai lalu lintas internasional kang terus berkembang an ngoperasikaké rute jarak adoh.
  • 1969 - EgyptAir dadi maskapai pertama ing Timur Tengah kang migunakaké Boeing 707.
  • 1971 - MisrAir lan Syrian Airlines pisah, mbentuk salah siji maskapai anyar kang jenengé EgyptAir.
  • 2002 - EgyptAir dadi Perusahaan Holding KANTI 7 subsidiari.

Operasi[sunting | sunting sumber]

EgyptAir ARUPA perusahaan duwéné pemerintah kanti aturan khusus kang ngentokaké manajemen kanggo beroperasi yenta perusahaan iki diduwéni sacara pribadi tanpa ikut campur sakak pemerintah. Perusahaan iki ndanai déwé tanpa keuangan kang disediakaké dening pemerintah Mesir. Keuntungané dilaporké nganti £EGP303 yuta nalika 2003/2004, £EGP443 yuta nalika 2004/2005 lan £EGP485 yuta nalika 2005/2006. Tahun keuangan maskapai iki mulai saka Juli nganti Juni. [2]

EgyptAir nduwéni saham EgyptAir Express lan Air Sinai. Maskapai iki uga nduwni saham ing Air Cairo (40%) lan Smart Aviation Company (20%). Karyawané cacah 20,734 wong (nalika wulan Maret 2007)[1].

Tahun 2006, jumlah penumpang Egyptair ningkat 12% nganti jumlah 5.8 yuta penumpang.

Nalika tahun 2007, Skytrax mènèhi EgyptAir 3 Star Quality Certified Airline.

Wulan Maret 2007, maskapai iki nandatangani perjanjian karo Goldman Sachs kanggo konsultasi marang salah siji IPO kanggo 20% saham perusahaan holding kasebut. IPO kasebut diperkirakan bakal mundak US$900 yuta, kang ngendi arep digunakaké kanggo tuku 12 pesawat anyar, nambah armada EgyptAir dadi 62 jet.

EgyptAir ngluncurake divisi jet regionalé nlika Juni 2007. Subsidiari anyaré disebut EgyptAir Express lan bakal ngoperasikaké Embraer E-170. Subsidiari kasebut bakal ngubungaké Kairo karo bandara domestik ing Sharm el-Sheikh, Hurghada, Luxor, Aswan lan Alexandria ananging arep ngoperasikaké penerbangan internasional nalika pertengahan 2007 kanggo madani operasi perusahaan induké. Enem pesawat Embraer uga dilebokaké sajroné opsi lan siperkirakan arep di ijolaké karo pesanan nlika Oktober 2007 (Embraer E-190 utawa Embraer E-195).

Miturut homepage Arab Air Carriers Organization AACO, Egyptair sajrone lagi ana pembicaraan karo Lufthansa kanggo mpromosikan peran dewééké minagka anggota kanti potensi ing Star Alliance.[3]

Perjanjian ijolan Kode[sunting | sunting sumber]

EgyptAir wis nglakokaé perjanèn ijiolan kode karo maskapai ing ngisor iki:

Rencana perjanèn pertukaran kode:

  • Flag of Jerman Lufthansa (MS lan LH nalika penerbangan Cairo-Frankfurt, Cairo-Munich lan Alexandria-Frankfurt mulai musim dingin 2007/2008)
  • Flag of the United Kingdom bmi (MS lan BD nalika penerbangan Cairo-London Heathrow mulai 4 November 2007. BD meluncurkan penerbangan harian baru ke Cairo)

Armada[sunting | sunting sumber]

Mesin EgyptAir

Armada EgyptAir wis nyakup (nalika September 2007):

Armada EgyptAir
Pesawat Jumlah Penumpang Keterangan
Boeing B777-200ER 5 319 (12F/21C/286Y)
Airbus A340-200 3 260 (12F/24C/224Y)
Airbus A330-200 7
(5 pesanan)
268 (24C/244Y) 5 pesanan untuk pengiriman pada 2011/2012.

3 pesawat lainnya dalam opsi

Airbus A321-200 4 185 (10C/175Y)
Airbus A320-200 12 139 (16C/123Y)
145 (10C/135Y)
7 pesawat berkursi 145

5 pesawat berkursi 139

Boeing B737-500 4 104 (8C/96Y) Termasuk 1 pesawat pada penerbangan 'Air Sinai'
Boeing B737-800 3
(9 orders)
154 (16C/138Y) Semua kursi kelas bisnis dilengkapi dengan AVOD
Embraer ERJ-170 5
(1 order)
76 (76Y) Beroperasi untuk EgyptAir Express

(+ opsi untuk 6 Embraer Jet)

Airbus A300-600RF 2 N/A Beroperasi untuk Egyptair Cargo
Airbus A300B4-203F 2 N/A Beroperasi untuk Egyptair Cargo
Jumlah Pesawat: 47
(+15 pesanan)
(+9 opsi)
Update: September 2007


EgyptAir ngoperasikaké salah siji armada pesawat paling enom ing perusahaan iku, [4] kanti umur rata-rata 7.6 tahun.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Directory: World Airlines", Flight International, 2007-04-03, p. 76. 
  2. ^ NTSB Group Chairman's Factual Report, January 18, 2000
  3. ^ Egypt Air aims to become a member within the next 24 months. www.aaco.org, Industry and AACO news, March 8, 2006
  4. ^ Boeing
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=EgyptAir&oldid=835728"