LOT Polish Airlines

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
LOT Polish Airlines
Polskie Linie Lotnicze LOT
250px
IATA ICAO Kode panggil
LO LOT LOT
Didegaké 1 January 1929
Hub Bandar Udara Chopin Warsawa
Kutha fokus
Program frequent flyer Miles & More
Lounge penumpang Executive Lounge
Aliansi Star Alliance
Anak perusahaan
Ukuran armada 55 (+14 orders/18 options)
Kutha tujuan 60
Perusahaan induk State Treasury of Poland
Slogan perusahaan You're under good wings[1]
Kantor pusat Warsaw, Poland[2]
Wong wigati
  • Marcin Piróg (Chairman of the Managing Board of LOT Polish Airlines)
  • Zbigniew Mazur (Member for Financial and Economic Matter)
  • Leszek Narowski (Member of the Management Board, Sales Director)
  • Wojciech Bańkowski (Member of the Management Board, Responsible for Restructuring)
  • Wiesława Musiał (Member of the Management Board)
Situs web www.lot.com

LOT Polish Airlines (Basa Polandia: Polskie Linie Lotnicze LOT) yaiku jeneng maskapai penerbangan nasional Polandia. Kanti kode IATA LO lan kode ICAO LOT. Maskapai iki ngadeg naika tahun 1929, arupa salah siji maskapai paling tuwa ing dunya. Kanti 55 pesawat, LOT ngoperasikake penerbangan marang 60 tujuan ing Eropa, Timur Tengah, Amerika Utara, lan Asia.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Maskapai iki didegake tanggal 1 Januari 1929 dening pemerintah Polandia lan mulai beroperasi esuke[3]. Pesawat perdanane yaiku Junkers F.13 lan Fokker F.VII lan penerbangan internasional perdana dimulai tanggal 2 Agustus tahun iku kuga knti tujuan Vienna, Austria. Setahun sabanjure, rute internasional wis nyakup Bucharest, Berlin, Athena, Beirut, Helsinki, Roma dan kota-kota Eropa liyane. Douglas DC-2, Lockheed Electra, Lockheed Model 14, lan Junkers Ju-2 uga dituku lan nglengkapi armada LOT ing tahun 1930-an.

Nalika Perang Dunia II, operasi LOT praktis mandeg. Pasca perang, nalika tanggal 10 Maret 1945 maskapai iki beroperasi maneh kanti pesawat Douglas DC-3 lan Lisunov Li-2 (Douglas DC-3 versi Soviet). Penerbangan donestik lan internasional diwiwiti maneh tahun iku kanti rute Berlin, Paris, Stockholm and Praha.[4]. nalika akhir 1940an lan awal 1950an, armada wis nyakup 5 Sud-Est Languedoc, 5 Ilyushin Il-12 dan 20 Ilyushin Il-14. Akhir 1950an, LOT membeli beberapa pesawat barat seperti Vickers Viscount dan Convair 240 [5].

Awal tahun 1960an, LOT tuku maneh pesawat Soviet kaya 9 iji Ilyushin Il-18 (kanggo rute Afrika lan Timur Tengah) 20 Antonov An-24. Akhir 1960an lan awal 1970an, maskapai iki ngleboni era jet kanti pesawat Tupolev Tu-134 lan Ilyushin Il-62 (kanggo rute transatlantik marang Amerika Serikat). Ing dekade iki uga, maskapai iki ngenalake corak anyar kang isih dienggo nganti saiki, yaiku tulisan "LOT" gedhe ing awak pesawat kanti warna biru. Lambang manuk bangau saka tahun 1929 tetep isih. Tahun 1980an, mudune performa penerbangan Polandia sacara sekabehan meksa maskapai iki mandeg beroperasi, nanging isa pulih lan beroperasi maneh sak wise. Maskapai iki tuku Tupolev Tu-154 ing dekade iki, nalika wektu bebarengan penerbangan transatlantik marang AS dimulai maneh.



Perjanjian Codesharing[sunting | sunting sumber]

Kapetung wulan Desember 2010, tanda * nuduhaké anggota Star Alliance.

Armada[sunting | sunting sumber]

LOT Polish Airlines fleet
Aircraft Total Orders Options Passengers Notes
P Y
Total
ATR 42-500 2 0 46 46 Operated by EuroLOT
Exit from service: 2010
ATR 72-202 8 0 64 64 Operated by EuroLOT
Boeing 737-400 8 48
Charter
99
Charter
147
162

Operated by LOT Charters
Boeing 737-500 6 36 72 108 To be retired
SP-LKE painted in Star Alliance livery
Boeing 767-300ER 6 18 225 243 SP-LPE painted in Star Alliance livery
Two aircraft have been certified for MEDEVAC-type flights
Boeing 787-8 8 6 24 249 273 Entry into service: 3 in Fall 2011.
European launch customer.
Thales TopSeries IFE to be installed.
Embraer ERJ 145 5 0 48 48 Exit from service: 2011
Embraer E-170 10 0 70 70 Launch customer
SP-LDK painted in Star Alliance livery
Embraer E-175 10 2 12 0 82 82
Embraer E-195 4 TBA Entry into service: 2011
Total 55 14 18 Information from LOT

Galeri[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "History 2000-2009". LOT Polish Airlines. http://www.lot.com/web/lot/history. Retrieved 9 July 2010.
  2. ^ "Airline Membership". IATA. http://www.iata.org/membership/Pages/airline_members_list.aspx?All=true.
  3. ^ Adam Jonca, Samoloty linii lotniczych 1931-1939, WKiL, Warsaw 1985, ISBN 83-206-0504-0
  4. ^ Adam Jonca, Samoloty linii lotniczych 1945-1956, WKiL, Warsaw 1985, ISBN 83-206-0529-0
  5. ^ Adam Jonca, Samoloty linii lotniczych 1957-1981, WKiL, Warsaw 1986, ISBN 83-206-0530-X

Pranala Luar[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab LOT Polish Airlines ing Wikimedia Commons.


Anggota Star Alliance
Air Canada | Air New Zealand | ANA | Asiana Airlines | Austrian Airlines
bmi | LOT Polish Airlines | Lufthansa | SAS | Singapore Airlines
Spanair | TAP Portugal | Thai Airways | United Airlines | US Airways | Varig

Anggota regional: Adria Airways | Blue1 | Croatia Airlines
Anggota mangsa ngarep: South African Airways | Swiss