European Air Transport

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
European Air Transport
Dhl.a300b4.oo-dlz.arp.jpg
IATA ICAO Kode panggil
QY BCS EUROTRANS
Didegaké 1971
Hub Bandar Udara Brussels, Bandar Udara Leipzig/Halle
Ukuran armada 29
Kutha tujuan Eropa, Timur Tengah dan Afrika (total 56 negara)
Perusahaan induk DHL Express
Kantor pusat Zaventem, Belgia
Wong wigati Arthur White, Direktur Manajer EAT
Situs web www.dhl.com/eat

European Air Transport N.V./S.A. yaiku salah sijiné maskapai penerbangan kargo kang pusaté ing Zaventem ing Brussels, Belgia. Diduweni sekabéhané dening Deutsche Post World Net[1] lan ngoperasikaké layanan pengiriman parsel lan ekspres kanti mèrék DHL ing Eropa. Uga nyediakaké penerbangan sewaan ad-hoc kalebu angkutan ternak. Basis utamané dipindahaké marang Bandar Udara Leipzig/Halle.

Sejarah[sunting | sunting sumber]

[rujukan?] European Air Transport (EAT) didegake dening 2 pilot, Tn. Pirlot de Corbion lan Tn. Dessain, minangka salah sijine jasa taksi udara. EAT ngadeg kanti 2 pesawat, 1 Beechcraft Queen Air lan 1 Gardan Horizon. Semlot jelas yen dibutuhkan pilot ing Belgia, sahingga EAT mulai salah sijine sekolah pelatihan pilot. Tahun 1973 EAT ngedegake Piper Flying Centre pertama ing Eropa.

EAT ngambakake aktivitasnya kanti ngleboni tahap kontrak karo DHL Worldwide Express tahun 1985. Sakdurnge iku, DHL milih Bandar Udara Brussels minangka lokasi hub Eropane. Kerjasama antara EAT lan DHL kasil sahingga nalikaa 1986 DHL memutuskan kanggo dadekake EAT bagiyan saka DHL, lan dadi maskapai DHL gedhe kanggo Eropa lan Afrika. Tanggal 19 Januari 1993, EAT dadi anggota IATA. Nalika tahun kang pada, EAT entuk ijin kanggo pengangkutan sejumlah barang berbahaya lan hewan urip.

Tahun 2002, Deutsche Post ngrampungake pengambilan alih DHL, dadekake EAT anak perusahaane.

wulan Oktober 2004 Deutsche Post ngumumake yen Bandar Udara Brussels ora maneh dadii hub gedhe DHL ing Eropa mulai 2008, amerga kegagalan Pemerintah Federal Belgia lan Deutsche Post ngetuki kesepakatan sajrone kerangka kerja kanggo ngijinake DHL ngambakake operasi penerbangane ing Brussels. Akibate, Deutsche Post mutusake kanggo dadekake Bandar Udara Leipzig/Halle ing Jerman minangka hub internasional anyare, kanti penerbangan padinan nglewati Brussels lan kota-kota gedhe ing Eropa. Kantor pusat EAT tetep ing Brussels lan bakal terus dadi maskapai Eropa gadhe DHL. EAT duweni ijin kanggo penerbangan kargo terjadwal lan ora terjadwal ing sekabehane dunya. EAT ngerjakake luwih saka 5000 wong.


Kota tujuan[sunting | sunting sumber]

European Air Transport ngoperasikaké penerbangan ing Eropa, Timur Tengah lan Afrika. 56 negara yaiku daerah operasiné.[rujukan?]

Jaringan DHL ing Eropa:[2]
- Hub Utama: Leipzig, Jerman [LEJ]
- Hub Regional: East Midland, Britania Raya [EMA] (dilayani kembaran maskapai EAT, DHL Air UK) / Brussels, Belgia [BRU] / Bergamo, Italia [BGY]
- Hub Konsolidasi : Copenhagen, Denmark [CPH] / Vitoria, Spanyol [VIT]
- Hub Komersial : Amsterdam, Belanda [AMS], Paris CDG, Perancis [CDG] / London Heathrow, Britania Raya [LHR] / Frankfurt, Jerman [FRA] / Madrid, Spanyol [MAD]
- +75 terowongan bandara


Armada[sunting | sunting sumber]

Airbus A300B kanti warna lawas

Nalika Januari 2009, armada European Air Transport meliputi:[3]

Jenis Jumlah Catatan
Airbus A300B4-200F
18
Boeing 757-200F
11

Kacilakaan lan insiden[sunting | sunting sumber]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Beteiligungsliste/Participation list". Jahresabschluss (HGB)/Annual Financial Statements (HGB). Deutsche Post AG. http://investors.dpwn.de/en/investoren/publikationen/archiv/2008/finanzpublikationen/dpwn_participation_list_group_2007_hv.pdf.(Kaunduh 12/1/13)
  2. ^ http://dhl-gcs.com/site/2008/issue2/index.asp
  3. ^ Belgian civil aircraft register search, using "European Air Transport" as the Name of Holder search parameter, and European Air Transport fleet list at Planespotters.net. The Belgian civil register lists registration OO-DIC as an Airbus A319, however A319s did not exist in 1982 when OO-DIC was built. Searches conducted 21 January 2009.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab European Air Transport ing Wikimedia Commons.

Cithakan:DHL Aviation Cithakan:Maskapai Belgia