Yute

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Corchorus
Jute plant.gif
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malvales
Famili: Malvaceae
Génus: Corchorus
Spésies: C. capsularis
Jeneng binomial
corchorus capsularis

Yute punika sejinis tumbuhan kaserat ingkang saking wacucal pohonipun dipundamel tali kanggé ndamel karung/goni.

Produksi[besut | besut sumber]

Yute inggih punika taneman tadah hujan ingkang boten betahaken kathah pupuk lan pestisida. Produksi utama terkonsentrasi ing India lan ing pérangan Bangladesh, mliginipun Bengal. Serat yute asalipun saking batang lan jaringan halus (kulit luar) ing tanduran yute. Serat mau kawiwitan dipunekstrak kanthi cara dipilin dados serat-serat ingkang kapisah. Cara pemrosesan mau dipunlampahi kaliyan membundel batang yute lan rendam ing salebeting toya ngalir. Wonten kalih jinis wujud pilinan: batangan lan pita. Saksampune prosès pemilinan kapungkasan, lajeng dipunsiangi. Wanita lan bocah-bocah biyasa ingkang ngerjakaken punika. Ing prosès penyiangan, pérangan ingkang boten berserat lajeng dipunkupas, lajeng pérangan ingkang berserat dipuncungkil lan dipunpendhet saking batang.[1] India, Pakistan, China inggih punika gadhah kasil yute ingkang ageng, ananging Britania Raya, Spanyol, Côte d'Ivoire, Jerman lan Brazil juga mengimpor tali yute dari Bangladesh. India ya iku penghasil yute terbesar di donya.

Produsen[besut | besut sumber]

Sepuluh besar penghasil yute — 2008[2]
Nagara Produksi (Ton)
Bendera_India India 17,43,000
Cithakan:BAN 12,00,600
Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina 40,000
Cithakan:MMR 30,000
 Uzbèkistan 20,000
   Nepal 16,988
Bendera_Vietnam Vietnam 8,800
Bendera_Thailand Thailand 5,000
 Sudan 3,300
Bendera_Mesir Mesir 2,200
 World 2833041

Cathetan suku[besut | besut sumber]