Yukhoe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yukhoe
Jeneng Koréa
Hangul 육회
Hanja 肉膾
Alihaksara sing Disampurnakaké Yukhoe
McCune–Reischauer Yukhoe

Yukhoe ya iku sawijining hoe ing masakan Koréa arupa daging sapi menteh kang dirajang lembut lan diwenehi bumbu sarta saos. Bageyan daging sapi kang dianggo ya iku bageyan panutup.[1]

Bumbu yukhoe ya iku campuran kécap asin, gula pasir, uyah, lenga wijèn, unclang, bawang giling, wijèn, mrica, lan sari woh bae. Ing sandhuwure daging diwenehi kuning endhog pitik menteh. Yukhoe dipangan nganggo saos s gochujang kang diarani hoejeup (회즙).

Saliyane digawé saka daging sapi cacah, panganan iki uga bisa digawé saka ilat, ati, ginjel, jantung, utawa weteng buku saka sapi. Bibimbap kang ndhuwure diwenehi yukhoe diarani yukhoe bibimbap.

Sajarah[besut | besut sumber]

Miturut resep yukhoe ing buku masak Siuijeonseo (시의전서, hanja: 是議全書) kang metu ing pungkasan abad kaping-19, sadurunge diiris, irisan daging sapi kang tipis dikum dhisik supaya getihe ilang. Daging dikum ing saus kang digawé saka campuran unclang, bawang cacah, bubuk mrica, lenga, madu, kacang cemara, wijen, lan uyah. Nalika disuguhake, yukhoe dipangan karo saos kang diarani chogochujang, ya iku saus kang digawé saka campuran gochujang lan cuka sarta gula.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "육회 (肉膾)" (in basa Korea). 두산백과사전. Retrieved 24 November 2007. 
  2. ^ "육회 (肉膾)" (in basa Korea). Empas Dictionary. Retrieved 24 November 2007. 
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Yukhoe ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yukhoe&oldid=982745"