Yakiniku

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Yakipunika (焼肉? daging panggang) mujudake unen-unen basa Jepang kanggo daging kang dipanggang utawa dibakar ing geni. Ing pangerten kang luwih amba, yakipunika uga ngenani sakabehing masakan daging sapi, babi, utawa jeroan kang dipanggang kaya bistik, panggang daging domba (jingisukan), lan barbeque. Daging dipanggang ing geni saka areng utawa gas nganggo teralis saka wesi utawa ing sandhuwure plat saka wesi kang diarani (teppan). Daging diiris dadi wujud segi papat lan disundhuk nganggo sundhukan saka logam. Janganan kaya paprika lan bawang bombay uga asring dibakar bareng daging. Ing omah makan yakipunika, sawise dipanggang, daging kang ukurane rada gedhe kerep perlu diiris nganggo gunting ing ngarepe tamu. Yakipunika kerep diarani saka masakan Korea kaya bulgogi lan kalbi. Saliyané iku, yakipunika uga kerep diarani minangka BBQ ala Korea.[1]. Senajan kaya mangkono, yakipunika ing Jepang ora padha karo panganan Korea kasebut mligine ing babagan saus kang dianggo ngekum daging. Ana panemu yen yakipunika iku seejatine saka panggang irisan jeroan kang diarani Horumonyaki. Horumonyaki digawé déning imigran Korea ing tlatah Kansai sawise Perang Donya II.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Japanese restaurants". japan-guide.com. Retrieved 30 Juli.  Unknown parameter |accessyear= ignored (|access-date= suggested) (help); Check date values in: |access-date= (help)
  2. ^ Lie, John (2001). Multiethnic Japan. Harvard University Press. p. 77. ISBN 0674013581. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yakiniku&oldid=997736"