Wayang Kancil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wayang Kancil kolèksi Museum Ranggawarsita Semarang

Wayang kancil iku klebu wayang modern sing diciptaaké ing taun 1925 déning Bo Liem. Wayang iki migunaaké carita-carita kéwan. Wayangé digawé seka kulit, lan pisanané ditatah déning Lie Too Hien sing cacahé kurang luwih 100 paraga. Paraga sing kondhang ya iku Si Kancil sing pinter. Lakon sing kondhang ya iku Kancil Nyolong Timun.

Lakoné dijupuk seka Serat Kancil Kridhamartana anggitané Radèn Panji Natarata.

Wayang iki banjur diterusaké lan disampurnaaké déning Radèn Mas Sayid ing taun 1943.

Gandhèng wayang iki umumé ditonton bocah cilik, pagelarané mung udakara 1-3 jam ing wayah awan, soré, utawa wiwitan wengi sadurungé bocah cilik padha turu.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


wayang kancil diciptakan olèh ki Ledjar, di yogyakarta

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wayang_Kancil&oldid=1109687"