Fabel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Fabel inggih punika salah satunggalipun cariyos ingkang ndadosaken kewan dados tokoh mliginipun[1].

Sajarah[besut | besut sumber]

Fabel lair wonten ing Yunani abad ke-6 SM. Cerita fabel mlebet kesustraan donya ingkang paling sepuh. penulis pertamanipun inggih punika budak asminipun AEsop. saking riyén fabel sampun dados piranti/perantara ingkang tepat kanggé piwulangan ingkang becik[2].

cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Cerita Fabel Anak (diunduh tanggal 29 September 2012)
  2. ^ Fabel (diunduh tanggal 29 September 2012)