Wayang klithik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wayang Klitik

Wayang Klitik sinebut uga Wayang Krucil[1] ya iku wayang kang digawè saka kayu, kang wujudè padha karo wayang kulit.[2] Wayang iki nduweni ciri khas ya iku yèn ta ditanggap ora nganggo gedhebog tancepatè nanging nganggo kayu kang wis dibolong-bolongi.[2] Crita kang kerep ditanggapkè ya iku nyaritakakè Damarwulan lan Majapait.[2]

Wayang iki campurane wayang golek lan wayang kulit. Praupane kaya wayang kulit nanging digawé seka kayu. Amarga seka kayu, awake wayang tanpa cempurit. Pagelarane ora nganggo kelir/layar. Debog kanggo tancepan diganti nganggo kayu kang wis dibolongi, jenenge slanggan. Wayang iki wis arang digelar.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Bali Basa Yogyakarta. 2001. Kamus Basa Jawa. Yogyakarta: Kasinus, Kaca: 844.
  2. ^ a b c Susilo, Bambang .dkk. 1995. Sèneng Wayang Cinta Budaya I (untuk Pendidikan Dasar). Semarang: Media Wiyana, Kaca: VI-VIII.

Pranala njaba[besut | besut sumber]