UEFA Euro 2020

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

UEFA Euro 2020 utawa uga sinebut minangka Euro 2020 iku sawijining pasanggiri kaping 16 saka Kajuwaran Éropa UEFA. Kajuwaran bal-balan priya nagara-nagara Éropa digelar saben patang taun sepisan iki dianakaké déning Uni Bal-balan Éropa (UEFA).[1]

Turnamèn iki digelar ing 11 kutha kang prenahé ing 11 nagara anggotaning UEFA lan wiwit dijadwalaké kang digelar tanggal 12 Juni nganti 12 Juli 2020. Turnamèn iki kasumenèkaké jalaran pageblug COVIID-19 ing Éropa lan dijadwalaké manèh dadi 11 Juni nganti 11 Juli 2021.[2] Sanajan digelar ing taun 2021, turnamèn iki panggah migunakaké jeneng "UEFA Euro 2020".[3]

Tim Nasional[besut | besut sumber]

Pratélaning tim nasional kang mèlu gelaran Euro 2020[4], ing antarané yaiku:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "UEFA Documents". documents.uefa.com. Dibukak ing 2021-06-11.
  2. UEFA.com (2020-03-17). "UEFA postpones EURO 2020 by 12 months | Inside UEFA". UEFA.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-11.
  3. UEFA.com (2020-04-23). "Executive Committee approves guidelines on eligibility for participation in UEFA competitions | Inside UEFA". UEFA.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-11.
  4. Media, Kompas Cyber (2021-05-18). "Daftar Peserta dan Pembagian Grup Piala Eropa 2020 Halaman all". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2021-06-11.