Tokaido Shinkansen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tokaido Shinkansen
Shinkansen jrc.svg
Series-N700S-J2.jpg
Sepur JR Central N700S Series nglakokake Tokaido Shinkansen, September 2021
Overview
Native name東海道新幹線
OwnerJR logo (central).svg JR Central
LocaleTokyo, Prefektur Kanagawa, Shizuoka, Aichi, Gifu, Shiga, Kyoto, lan Osaka
TerminiTokyo
Shin-Ōsaka
Stations17
Service
TypeShinkansen
Operator(s)JR logo (central).svg JR Central
Depot(s)Tokyo, Mishima, Nagoya, Osaka
Rolling stockN700A series
N700S series
History
Opened1 Oktober 1964
Technical
Line length515.4 km (320.3 mi)
Track gauge1.435 mm (4 ft 8 12 in) standard gauge
Electrification25 kV AC, 60 Hz, listrik aliran dhuwur
Operating speed285 km/j (177 mpj)
Route map

Tokaido Shinkansen map.png

Continuation backward
(Up arrow Tōhoku Shinkansen)
Unknown BSicon "KXBHFa-L" Unknown BSicon "KXBHFe-R"
0:00 Tokyo Tokyo Metro logo.svg
Station on track
0:07 Shinagawa
Small bridge over water
Kali Tama
Station on track
0:18 Shin-YokohamaYokohama Municipal Subway Logo.svg
Small bridge over water
Kali Sagami
Stop on track
0:35 Odawara
Unknown BSicon "pHST"
0:44 Atami
Unknown BSicon "pHST"
0:54 Mishima
Unknown BSicon "pHST"
1:08 Shin-Fuji
Small bridge over water
Kali Fuji
Stop on track
1:08 Shizuoka
Small bridge over water
Kali Abe
Small bridge over water
Kali Ooi
Unknown BSicon "pHST"
1:39 Kakegawa
Small bridge over water
Kali Tenryū
Stop on track
1:34 Hamamatsu
Small bridge over water
Tlaga Hamana
Stop on track
1:24 Toyohashi
Unknown BSicon "pHST"
1:30 Mikawa-Anjō
Station on track
1:35 NagoyaNagoya Subway Logo (black).svg
Unknown BSicon "pHST"
1:59 Gifu-Hashima
Unknown BSicon "pHST"
2:18 Maibara
Station on track
2:09 KyōtoKyoto MTB Logo.svg
Station on track
2:24 Shin-ŌsakaOsaka Metro Logo.svg
Continuation forward
(Down arrow San'yō Shinkansen)

Wektu sing dituduhake minangka lelampahan sing paling cepet saka Tokyo (HH:MM).

Tokaido Shinkansen (東海道新幹線 Tōkaidō Shinkansen?) yaiku jalur sepur kacepetan dhuwur Jepang sing dadi bagéan saka jaringan Shinkansen nasional. Bebarengan karo Sanyo Shinkansen, iku mbentuk jalur sepur kacepetan dhuwur sing terus-terusan liwat Sabuk Taiheiyō, uga dikenal koridor Tokaido. Dibukak ing taun 1964, mlaku ing antarane Tokyo lan Shin-Ōsaka, iku jalur sepur kacepetan dhuwur kapisan ing Jepang.[1] Bebarengan karo dadi jalur sepur kacepetan dhuwur paling tuwa ing donya, iku uga salah siji sing paling akeh digunakake.[2][3] Wiwit taun 1987 wis dioperasèkaké déning Central Japan Railway Company (JR Central), sadurungé déning Japanese National Railways (JNR).

Ana telung jinis layanan ing jalur kasebut: saka paling cepet nganti paling alon, yaiku mandeg sing winates Nozomi, sing semi-cepet Hikari, lan kabeh-mandeg Kodama. Akeh sepur Nozomi lan Hikari terus menyang San'yō Shinkansen, nganti tekan Stasiun Hakata Fukuoka.

Stasiun lan pola layanan[besut | besut sumber]

Peta Tokaidō Shinkansen
Gunung Fuji lan Tokaido Shinkansen
Gunung Ibuki lan Tokaido Shinkansen

Legenda:

Kabeh sepur mandheg
Sawetara sepur mandheg
Kabeh sepur liwat
Stasiun Adoh (km) Layanan Transfer Lokasi
Inggris Jepang Nozomi Hikari Kodama
Tokyo 東京 0.0 Chiyoda Tokyo
Shinagawa 品川 6.8
  • JY Jalur Yamanote (JY25)
  • JK Jalur Keihin-Tōhoku (JK20)
  • JT Jalur Utama Tōkaidō (JT03)
  • JO Jalur Yokosuka (JO17)
  • KK Jalur Utama Keikyū (KK01)
Minato
Shin-Yokohama 新横浜 25.5 Kōhoku-ku, Yokohama Prefektur Kanagawa
Odawara 小田原 76.7
Odawara
Atami 熱海 95.4
  • JT JR Central Tokaido Line.svg Jalur Utama Tōkaidō (JT21,CA00)
  • JT Jalur Itō (JT21)
Atami Prefektur Shizuoka
Mishima 三島 111.3
  • JR Central Tokaido Line.svg Jalur Utama Tōkaidō (CA02)
  • Jalur Sunzu Izuhakone Railway (IS01)
Mishima
Shin-Fuji 新富士 135.0   Fuji
Shizuoka 静岡 167.4
Aoi-ku, Shizuoka
Kakegawa 掛川 211.3
Kakegawa
Hamamatsu 浜松 238.9
Naka-ku, Hamamatsu
Toyohashi 豊橋 274.2
Toyohashi Prefektur Aichi
Mikawa-Anjō 三河安城 312.8 JR Central Tokaido Line.svg Jalur Utama Tōkaidō (CA55) Anjō
Nagoya 名古屋 342.0
Nakamura-ku, Nagoya
Gifu-Hashima 岐阜羽島 367.1  TH  Jalur Hashima Meitetsu (Stasiun Shin-Hashima,TH09) Hashima Prefektur Gifu
Maibara 米原 408.2
Maibara Prefektur Shiga
Kyōto 京都 476.3 Shimogyo-ku, Kyoto Prefektur Kyoto
Shin-Ōsaka 新大阪 515.4
Yodogawa-ku, Osaka Prefektur Osaka
Liwat layanan menyang Hakata liwat Sanyo Shinkansen

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Shinkansen – Bullet Trains in Japan". Trainspread.com. 2020. Diarsip saka sing asli ing 21 March 2020.
  2. ""Bullet Train & Maglev System to Cross the Pacific"". 4 September 2010. Diarsip saka sing asli ing 24 July 2012.
  3. "Central Japan Railway Company Annual Report 2012" (PDF). 2012. Dibukak ing 3 June 2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]