Menyang kontèn

Kintetsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kintetsu Railway)
Kintetsu Railway Co., Ltd.
Native name
近畿日本鉄道株式会社
Kinki-nippon Tetsudō Kabushiki gaisha
FormerlyKintetsu Split Preparatory Company, Ltd.
TypeSwasta KK
IndustryTransportasi darat
PredecessorKintetsu Corporation
Kinki-nippon Railway Company, Limited
FoundedApril 30, 2014; 10 taun kapungkur (2014-04-30) ing Osaka, Prefektur Osaka, Jepang
Key people
BrandsKIPS ICOCA
ServicesTransportasi panumpang
ParentKintetsu Group Holdings
Websitewww.kintetsu.jp (in Japanese)

Kintetsu Railway Co., Ltd. (近畿日本鉄道株式会社 Kinki-nippon Tetsudō Kabushiki-gaisha?), uga diarani Kintetsu (近鉄?), yaiku perusahaan sepur panumpang, sing ngatur infrastruktur lan ngoperasikake layanan sepur panumpang ing Jepang. Sistem sepuré paling gedhé ing Jepang, ora kalebu Japan Railways Group. Jaringan sepuré nyambungake Osaka, Nara, Kyoto, Nagoya, Tsu, Ise, lan Yoshino. Kintetsu Railway Co., Ltd. punika anak perusahaan sing diduweni dening Kintetsu Group Holdings Co., Ltd.

Jalur[besut | besut sumber]

Peta jalur Kintetsu Railway

Jalur sing diduweni lan dioperasikake (Railway Business Tipe I), kereta kabel, lan kereta gantung[besut | besut sumber]

Baris ing ngisor iki kalebu Kintetsu Railway Business Tipe I (第一種鉄道事業 Dai-isshu tetsudō jigyō?) lan kereta kabel (索道 sakudō?). Bisnis miturut Undhang-undhang Bisnis Sepur. Iki tegese Kintetsu minangka pemilik lan operator jalur kasebut.[1]

Jalur rel standar 1.435 mm (4 ft 8 12 in)[besut | besut sumber]

Kabeh jalur ngoperasikake listrik aliran dhuwur 1.500 V DC kajaba jalur Keihanna, kang ngoperasikake ing rel katelu 750 V DC.

Jalur rel narrow 1.067 mm (3 ft 6 in)[besut | besut sumber]

Jalur kereta kabel (Cable car)[besut | besut sumber]

Jalur kereta gantung (Ropeway)[besut | besut sumber]

Jalur sing dioperasikake dening entitas liya (Railway Business Tipe II)[besut | besut sumber]

Baris ing ngisor iki kalebu Kintetsu Railway Business Tipe II (第二種鉄道事業 Dai-nishu tetsudō jigyō?) miturut Undhang-undhang Bisnis Sepur. Iki tegese Kintetsu ngoperasikake sepur ing jalur kasebut, nanging pemilik jalur sepur kasebut minangka perusahaan sing kapisah.[1]

  • Jalur rel standar 1.435 mm (4 ft 8 12 in)
    • Jalur Keihanna (Ikoma – Gakken-Nara-Tomigaoka, jalur diduweni dening Nara Ikoma Rapid Transit Railway Co., Ltd.)

Jalur sing dioperasikake dening entitas liya (Railway Business Tipe III)[besut | besut sumber]

Baris ing ngisor iki kalebu Kintetsu Railway Business Tipe III (第三種鉄道事業 Dai-sanshu tetsudō jigyō?) miturut Undhang-undhang Bisnis Sepur. Iki tegese Kintetsu minangka pemilik fasilitas sepur, nanging sepur kasebut dioperasikake dening perusahaan sing kapisah.[1]

  • Jalur rel narrow 1.067 mm (3 ft 6 in)
    • Jalur Iga (Iga-Ueno – Iga-Kambe, sepur dilakokno dening Iga Railway Co., Ltd.)
    • Jalur Yōrō (Kuwana – Ogaki – Ibi, sepur dilakokno dening Yōrō Railway Co., Ltd.)

Nganti 30 September 2007, jalur kasebut minangka bagéan saka kategori 1 railway business.

Layanan liwat sepur[besut | besut sumber]

Sepur Kintetsu uga lumaku ing Jalur Chūō Osaka Metro (kabeh sepur jalur Keihanna), Jalur Karasuma Kyoto Municipal Subway, lan Jalur Hanshin Namba Hanshin Railway, nanging jalur kasebut dudu jalur Kintetsu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c 駅ナンバリングを全線で実施しますPDF - 近畿日本鉄道、2015年8月19日

Pranala njaba[besut | besut sumber]