Tohpati

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Tohpati Ario Hutomo
Lair Tohpati Ario Hutomo
25 Juli 1971 (umur 44)
Flag of Indonesia.svg Jakarta, Indonésia
Jeneng liya Tohpati
Pagawéyan musisi
Taun aktif 1992 - saiki
Mrebawani marang Trisum
Tohpati Ethnomission
Tohpati Bertiga
Kaprabawan déning Pat Metheny
Garwa Ratih Mustikawati
Mitra Dewa Budjana
Balawan
Indro Hardjodikoro
Anak Kanti
Tisti
Website
tohpati-music.com

Tohpati Ario Hutomo (lair ing Jakarta, 25 Juli 1971; umur 44 taun).[1] Tohpati Ario Hutomo luwih ditepungi kanthi jeneng Tohpati.[1] Tohpati ya iku salah sijiné gitaris lan penulis lagu kang asalé saka Indonésia.[1] Tohpati kalebu salah sijiné gitaris jazz kang misuwur.[1] Iki amarga Tohpati kerep tampil ing TV karo penyanyi-penyanyi pop kayata Krisdayanti, Glenn Fredly, Rossa, Chrisye, lan liya-liyané.[1] Tohpati nduwèni karya-karya kang nggabungaké èlemèn kabudayan tradhisional lan modhèrn.[1] Iki jumbuh karo usahané kang nggawé kolaborasi antarané unsur modhèrn lan unsur tradhisional Indonésia ing musik-musik kang digawé.[1] Aliran musik jazz kang dinduwèni Tohpati akèh éntuk pangaruh saka gitaris-gitaris jazz kang misuwur ing donya.[1] Ananging kang paling akèh ya iku pangaruh saka gaya musik khas Pat Metheny.[1]

Wiwitan karir[besut | besut sumber]

Nalika isih remaja, Tohpati wis kerep pentas ing panggung-panggung kang ana ing Jakarta.[2] Tohpati uga tau éntuk gelar gitaris paling apik ing Fèstival Band se-DKI nalika umuré lagi 14 taun.[2] Taun 1989 Tohpati uga kepilih dadi Gitaris Paling Apik fèstival Band sa-Jawa.[2] Ing taun iku uga, Tohpati éntuk gelar dadi Gitaris Paling Apik ing Yamaha Band Explosion tingkat Nasional.[2]

Taun 1993, Tohpati nggabung ing grup "Simak Dialog" kang anggotangé Riza Arshad, Arie Ayunir, lan Indro Hardjodikoro.[2] Bareng karo "Simak Dialog" Tohpati wis nggawé album kang cacahé telu ya iku Lukisan, Baur, dan Trance / Mission.[2]

Chatetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)tohpati-music.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e f (id)hot.detik.com(diundhuh tanggal 19 Juli 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tohpati&oldid=1017969"