Indro Hardjodikoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Indro Hardjodikoro
Indro Hardjo1.jpg
LairIndro Hardjodikoro
Jeneng liyaIndro
Pakaryanmusisi
Taun aktif1992—sapunika
BojoNaya Hardjodikoro
Sana jaringanIndro di Myspace

Indro Hardjodikoro (lair ing Jakarta, Indonésia, 14 Dhésèmber 1968; umur 50 taun; asring tinimbalan kanthi asma Indro) inggih punika juru main bass saking Indonesia.[1] Pemain bass kanthi kathah pengalaman punika wiwit misuwur ing masarakat wiwit nggabung kaliyan grup musik Halmahera ing acara Gita Remaja TVRI ing jaman 1990-an.[1] Indro ingkang agamanipun Islam lan asli gadhah getih Jawa punika wiwit gadhah minat main musik wiwit taksih alit.[1]

Karier[besut | besut sumber]

Nalika lare-lare ingkang umuripun sami kaliyan Indro taksih seneng dolanan, Indro ingkang ing jaman sematen taksih ing kelas 3 SD sampun kathah nelasaken wekdalipun kanggé sinau musik, kaleresan ing sekolahipun asring dipunwontenaken kagiyatan ekstra kurikuler vokal group.[2] Amargi remen kaliyan musik nalika kelas 5 SD indro sampun wantun ndhèrèk nggabung sinau perkusi, kadhang ndhèrèk nyanyi utawi sinau harmonika wonten ing vokal group punika.[1] Nalika SMP Indro wiwit remen main gitar lan nyinaoni kanthi otodidak.[1] Nalika SMP punika Indro ugi wiwit main musik kaliyan kanca-kancanipun.[1] Salajengipun nalika SMA, Indro wiwit remen kaliyan bass, angsal inspirasi saking kangmasipun Manto lan pungkasanipun bass punika ingkang damel Indro dados musisi profésional kados sapunika.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Indro Hardjodikoro Feels Free dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. [1] dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

[2] [3]