Menyang kontèn

Balawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Balawan
Pratélan latar wuri
Jeneng lairI Wayan Balawan
ParabanBalawan
GénreJazz
PirantiGitar
Mangsa akarya1995-sapunika
Sing magepokanStanley Jordan
Piranti wigati
Rick Hanes Guitar-Balawan Custom Series

I Wayan Balawan (lair ing Gianyar, Bali, 9 Sèptèmber 1973; umur 50 taun) inggih punika salah satunggalipun pemusik Jazz Indonésia.[1] Balawan punika dados gitaris Jazz ingkang namanipun dados misuwur lan dipunfavoritaken ing Indonésia kanthi teknik main Touch Tapping Style. Balawan damel Batuan Ethnic Fusion ingkang ngusung eksplorasi musik tradhisional Bali.[1] Kreasi musik gaya Balawan kanthi pambiyantu nada etnik saged narik kawigaten pandemen musik, kalebet para wisatawan mancanegari.[2] Balawan limrahipun main musik kanthi kreasi musik etnik lan main gitar doubel neck.[2] Balawan sampun ngliris albumipun ingkang kaping sekawan ingkang dipunparingi irah-irahan See You Soon.[3] Sadèrèngipun punika, Balawan ingkang mopulèraken tèknik 8 finger touch style punika ngliris 3 album kanthi kadar materi ingkang bènten-bènten.[3] Manawi ing album ingkang kawitan Balawan langkung kathah ngedalaken idealimsenipun kanthi ngaboti ing nuansa ètnik Bali, fusion, lan kathah pamèr teknik touch style.[3] Ing album ingkang katiga langkung “lunak” kanthi miwiti mainaken lagu-lagu pop ingkang dipunnyanyiaken piyambak.[3]

Cathetan suku

[besut | besut sumber]
  1. a b Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b Duet Balawan dan Ayu Laksmi Pikat Wisatawan Asing dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. a b c d Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi

[besut | besut sumber]