Balawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Balawan
Balawan.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair I Wayan Balawan
Paraban Balawan
Génre Jazz
Piranti Gitar
Mangsa akarya 1995 - sapunika
Sing magepokan Stanley Jordan
Piranti wigati
Rick Hanes Guitar - Balawan Custom Series

I Wayan Balawan (lair ing Gianyar, Bali, 9 Sèptèmber 1973; umur 43 taun) inggih punika salah satunggalipun pemusik Jazz Indonésia.[1] Balawan punika dados gitaris Jazz ingkang asmanipun dados misuwur lan dipunfavoritaken ing Indonésia kanthi teknik main Touch Tapping Style. Balawan damel Batuan Ethnic Fusion ingkang ngusung eksplorasi musik tradisional Bali.[1] Kreasi musik gaya Balawan kanthi pambiyantu nada etnik saged narik kawigaten pandemen musik, kalebet para wisatawan mancanegari.[2] Balawan biasanipun main musik kanthi kreasi musik etnik lan main gitar doubel neck.[2] Balawan sampun ngliris albumipun ingkang kaping sekawan ingkang dipunparingi irah-irahan See You Soon.[3] Sadèrèngipun punika, Balawan ingkang mopulèraken tèknik 8 finger touch style punika ngliris 3 album kanthi kadar materi ingkang benten-benten.[3] Menawi ing album ingkang kawitan Balawan langkung kathah ngedalaken idealimsenipun kanthi ngaboti ing nuansa ètnik Bali, fusion, lan kathah pamèr teknik touch style.[3] Ing album ingkang katiga langkung “lunak” kanthi miwiti mainaken lagu-lagu pop ingkang dipunnyanyiaken piyambak.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. ^ a b (id)Duet Balawan dan Ayu Laksmi Pikat Wisatawan Asing dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  3. ^ a b c d (id)Balawan dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Balawan&oldid=1100187"