The Fox and the Hound

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Fox and the Hound
Fox and hound Poster.JPG
Poster layar jembar
Disutradarani Ted Berman
Richard Rich
Art Stevens
Diprodhuseri Ron Miller
Art Stevens
Wolfgang Reitherman
Ditulis déning Scenario:
Ted Berman
Larry Clemmons
Carita:
David Michener
Peter Young
Burny Mattinson
Novèl:
Daniel P. Mannix
Dibintangi Mickey Rooney
Kurt Russell
Pearl Bailey
Pat Buttram
Sandy Duncan
Richard Bakalyan
Paul Winchell
Jack Albertson
Jeanette Nolan
John Fiedler
John McIntire
Keith Mitchell
Corey Feldman
Dimusiki Musik latar:
Buddy Baker
Lagu:
Richard Johnson
Richard Rich
Jim Stafford
Jeffrey Patch
Dibesut déning James Koford
James Melton
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Buena Vista Distribution
Tanggal metu
10 Juli 1981 (1981-07-10)
Suwéné
83 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman 12 miliar dolar AS[1]
Kalarisan 39.9 miliar dolar AS[2]

The Fox and the Hound ("Si Rubah lan Si Asu Parburon") iku sawijining filem animasi prodhuksi Walt Disney Productions lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 10 Juli 1981. Film iki ya iku dadi filem kaping 24 ing sérial filem animasi klasik Walt Disney. Film iki digawé adhedhasar buku mawa judhul sing padha lan ditulis déning Daniel P. Mannix.

Plot filem iki munjer marang sawijining asu parburon lan sawijining rubah abang sing usaha manggahaké tali kekancan sanadyan loro-loroné iku sajatiné kudu satron. Skenarioné ditulis déning Ted Berman lan Larry Clemmons sarta disutradarani Ted Berman lan Richard Rich.

Kurt Russell, Mickey Rooney, Pearl Bailey, Pat Buttram, Sandy Duncan, Richard Bakalyan, Paul Winchell, Jack Albertson, Jeanette Nolan, Keith Coogan, lan Corey Feldman mèlu ngisi swara filem iki. Film iki macarita perkara sawijining rubah abang Tod sing wiwit cilik kélangan kulawargané lan diingu déning Janda Tweed kamangka tetanggané Amos Slade olèh sawijining anak asu paburon. Tod lan Copper wiwit cilik wis kekancan, nganti diwasa. Banjur Copper dilatih dadi asu paburon lan sasarané ya iku Tod, kancané dhéwé.

Nalika dirilis, filem iki ya iku filem animasi sing larang dhéwé sing naté digawé lan merlokaké béya gedhéné 12 yuta dolar AS.[1] Film iki filem pungkasan "Animasi Klasik Walt Disney" lan uga sing pungkasan Don Bluth mèlu terlibat ing prodhuksiné. Sekuel filem iki, The Fox and the Hound 2, dirilis ing taun 2006. Film iki nduwé slogan Two Friends Who Didn't Know They Were Supposed To Be Enemies.

Plot[besut | besut sumber]

Nalika anak rubah abang dadi yatim piatu, manuk beluk "Big Mama" (Pearl Bailey), manuk platuk "Boomer" (Paul Winchell), manuk finch "Dinky" (Richard Bakalyan) ngatur supaya anak rubah mau diadopsi déning manungsa ya iku Janda Tweed (Jeanette Nolan). Tweed njenengaké Tod (diswarakaké déning Keith Coogan) amarga ngèlikaké marang bocah cilik sing lagi ajar malku (basa Inggris: toddler). Sauntara iku, tanggané Tweed aran Amos Slade (Jack Albertson) nggawa mulih siji kirik pemburu sing jenengé Copper (Corey Feldman), lan ngenalaké marang asu ajagé sing jenengé Chief (Pat Buttram). Tod lan Copper dadi kanca raket, lan angkat sumpah arep dadi "kanca salawasé".

Distribusi[besut | besut sumber]

The Fox and the Hound ngalami peluncuran perdhana ing bioskop tanggal 10 Juli 1981. Sabanjuré filem iki diluncuraké ulang tanggal 25 Maret 1988. Peluncuran perdhana sajeroning video format VHS tanggal 4 Maret 1994. Ing tanggal 2 Mèi 2000 versi DVD diluncuraké kanggo sapisanan.

Jenengé para paraga[besut | besut sumber]

Tanggal rilis[besut | besut sumber]

Pratélan musik filem[besut | besut sumber]

  • The Best of Friends
  • Lack of Education
  • A Huntin' Man
  • Goodbye May Seem Forever
  • Appericate the Lady

Direksi Sequence[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Ansen, David (13 Juli 1981). "Forest Friendship". Newsweek: 81. 
  2. ^ "The Fox and the Hound (1981)". Box Office Mojo. Dijupuk 2008-09-20. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]