Tania Oktaviani Kusumah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tania Oktaviani Kusumah
Katerangan pribadi
Nagara Indonésia
Lair (1998-10-13) 13 Oktober 1998 (umur 21)
Bandung, Jawa Kulon, Indonésia
Dhuwur1.52 m (5 ft 0 in)
Tangan sing dipigunakakéTengen
Gandha Putri
Urut dhuwur dhéwé48 (kalawan Vania Arianti Sukoco 6 December 2018)
64 (kalawan Della Destiara Haris 28 May 2019)
152 (with Ni Ketut Mahadewi Istarani 13 August 2019)
Urut saiki64 (kalawan Vania Arianti Sukoco)
69 (kalawan Della Destiara Haris)
152 (with Ni Ketut Mahadewi Istarani) (13 August 2019)
Profil BWF

Tania Oktaviani Kusumah yaiku salah sawijining pamain badminton saka Indonésia. Dhèwèké lair ing Bandung, Jawa Kulon tanggal 13 Oktober 1998.[1] Tania main ing nomer gandha putri lan gandha campuran ing sedawané kariré tumeka saikilan asale saka klub Mutiara Cardinal Bandung kang sadurungé mèlu klub PB. Djarum. Tania milih dadi pamain badminton jalaran saka krentegé dhéwé, pamain kang migunakaké tangan tengen kasebut mlebu klub PB Djarum ing taun 2010. Pamain kang duwèni kareman dolanan, nglangi, lan badminton kasebut seneng mangan mi dadak lan panganan saka Itali kang arané pizza. Dhèwèké ngaku minangka dadi pandhemene artis internasional yaiku Justin Bieber, lan duwèni tokoh tuladha sapepadha pamain badminton kang naté nggayuh medhali emas Olimpiadhe Barcelona taun 1992, yaiku Susi Susanti. Tania uga duwé gegayuhan pengin dadi pamain badminton rangking siji sadonya.[2]

Karir[besut | besut sumber]

Yunior[besut | besut sumber]

Saka isih cilik utawa tingkat yunior, Tania wis kulina mèlu tetandhingan wiwit kang kajuwaraan cilik tekan kejuwaraan gedhe. Salah siji tetandhingan kang dianggep paling nyenengake yaiku ing kajuwaraan Piala Gubernur Semarang kang kasil ngalahaké Wulan Cahya Utami Suko Putri, déné tetandhingan kang paling gawé getun yaiku kajuwaraan BM 77 kang dhèwèké kasil dikalahake déning Stela Monica. Saben atlet mesthi baé duwèni mungsuh kang kaanggep paling abot, mungsuhé paling abot Tania yaiku Silvi Wulandari lan Putri Ayu ska klub SGS Elektrik.[3]

Sènior[besut | besut sumber]

Ing tingkat sènior, sawisé mentas saka kajuwaraan-kajuwaraan tingkat lokal lan internasional. Tania bisa mlebu ing Pelatnas PBSI kang mapan ana Cipayung. Ngancik status dadi pemain sènior déning PBSI wiwit digladhi lan dimèlokaké turnamèn kang luwih manjila jalaran mlebu turnamèn taunan kang dianakaké déning BWF. Ing kéne PBSI miwit pasang-copot mitra mainé Tania kang mèlu nomer gandha putri lan gandha campuran.

Mitra[besut | besut sumber]

Juru latih gandha PBSI yaiku Richard Mainaky duwé gati supaya ngracik pamain badminton Indonésia bisa nggayuh prestasi kang bisa gawé bombong nagara, dadi wis bab kang lumrah yèn pamain badminton nomer gandha asring gonta-ganti mitra main ing lapangan.

Gandha putri[besut | besut sumber]

Gandha campuran[besut | besut sumber]

Tetandhingan BWF[besut | besut sumber]

  • Tingkat Dewasa
Turnamèn 2018 2019 Asil
Tur Donya BWF
Indonésia Indonesia Master R1 R1 R2 (2016)
Sepanyol Spanyol Master A R1 R1 (2019)
Jerman Jerman Tinarbuka A R1 R1 (2019)
Inggris All England Tinarbuka A R1 R1 (2019)
Indhi India Tinarbuka A SF SF (2019)
Malaysia Malaysia Tinarbuka A R1 R1 (2019)
Cithakan:Country data SGP Singapur Tinarbuka A R1 R1 (2019)
Ruslan Rusia Tinarbuka A W W (2019)
Indhi Hyderabad Tinarbuka QF R1 QF (2018)
Taiwan Taiwan Tinarbuka R1
Indonésia Indonesia Master Super 100 R1 w/d R1 (2018)
Hongkong Hong Kong Tinarbuka A R2 R2 (2019)
Koréa Kidul Korea Master R1 A R1 (2018)

Bebungah[12][besut | besut sumber]

  • Juwara BWF Tour Super 100 Russian Open Taun 2019 (Gandha Putri).
  • Juwara Indonesia International Challenge Taun 2018 (Gandha Putri).
  • Juwara Kajuaraan Nasional (Kejurnas) Taun 2017(Gandha Dewasa Putri).
  • Juwara Djarum Sirnas Yogyakarta Taun 2015 (Gandha Taruna Putri).
  • Juwara Malaysia Junior International Taun 2015 (Gandha Putri).
  • Juwara Djarum Sirkuit Nasional (Sirnas) Padhang Taun 2014 (Gandha Remaja Putri).
  • Juwara Djarum Sirnas Jatim Taun 2013 (Gandha Pemula Putri).
  • Juwara Piala Sinar Mutiara Taun 2013 (Tunggal Pemula Putri).
  • Juwara Walikota Cilegon Open Taun 2013 (Tunggal Pemula Putri).
  • Juwara 1 Piala Gubernur Semarang.

Uga Delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "PBSI || Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia : Organisasi - Sejarah". badmintonindonesia.org. Dijupuk 2019-12-23. 
  2. "PBDJARUM - Tania Oktaviani Kusumah". www.pbdjarum.org. Dijupuk 2019-12-23. 
  3. "PBDJARUM - Tania Oktaviani Kusumah - Perjalanan Karir". www.pbdjarum.org. Dijupuk 2019-12-23. 
  4. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Vania Arianti Sukoco". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  5. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Maretha Dea Giovani". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  6. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Nisak Puji Lestari". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  7. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Virni Putri". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  8. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Della Destiara Haris". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  9. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Ni Ketut Mahadewi Istarani". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  10. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Calvin Kristanto". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  11. "Tania Oktaviani KUSUMAH | RANKING HISTORY | Profile | Partner | Andika Ramadiansyah". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-23. 
  12. "PBDJARUM - Tania Oktaviani Kusumah - Profil - Prestasi". www.pbdjarum.org. Dijupuk 2019-12-23.