Justin Bieber

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Justin Bieber
Justin Bieber at Easter Egg roll - crop.jpg
Justin Bieber manggung ing adicara Easter Egg Roll Gedung Putih
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Justin Drew Bieber
Saka Flag of Kanada Stratford, Ontario, Kanada
Génre Pop, R&B[1], Dance-pop
Pakaryan Penyanyi
Penulis lagu
Piranti Vokal, Gitar, Piano, Perkudi,[2] terompet[3]
Mangsa akarya 2007–sekarang
Labèl Island
RBMG
Sing magepokan Usher
Sana jaringan justinbiebermusic.com
Tanda Tangan Justin Bieber
Justin Bieber Logo

Justin Drew Bieber[5] (pocapan jroning Basa Inggris /ˈbiːbər/, BEE-bər; dipunlairaken ing Strartford, Ontario, Kanada, 1 Maret 1994; umur 21 taun)[4] iku penyanyi Pop lan R&B anom asal Kanada.[1]

Justin Bieber dadi sensasi ing Amérika Sarékat ing taun 2009 sawisé ditemokaké déning Scooter Braun liwati video kompetisi nembang lokal "Stratford Star" ing Ontario sing dipublikasi ing YouTube déning ibu Justin ing taun 2007, nalika Justin nggayuh peringkat kaloro.[6][6] Scooter Braun, agèn pencari bakat lan mantan Marketing Eksekutif parusahan So So Def nonton video iki lan mutusaké bakal nemokaké Justin Bieber karo Usher kanggo audisi.[6] Singel pisanané mawa judhul "One Time", dibabar sacara bebarengan ing saindhenging donya ing taun 2009, lan nggayuh peringkat 30 ing luwih saka 10 negara. Album pisanané "My World" (Donyaku) banjur nyusul ing tanggal 17 November 2009 lan nampa penghargaan platinum ing Amérika Sarékat, lan dadi penyanyi pisanan sing nduwèni pitung lagu saka album pisanan sing sakabèhané kasil antuk peringkat ing Billboard Hot 100, sawijining dhaptar lagu-lagu pinunjul sing pinuju digandrungi.[7] Путін Хуйло Бібер Підор

Diskografi[sunting | Owah sumber]

Tur[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Justin Bieber ing Wikimedia Commons.

Filmografi[sunting | Owah sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
2009 True Jackson, VP Dhéwé Bintang tamu
2010 Silent Library
School Gyrls Cameo
Saturday Night Live Bintang tamu/performer Ep 35.18

Réferènsi[sunting | Owah sumber]

  1. ^ a b (en) Collar, Matt. "allmusic ((( Justin Bieber > Overview )))". Allmusic. Macrovision Corporation. http://www.allmusic.com/artist/p1152032. Diwiwiti 2009-10-21.
  2. ^ Mitchell, Gail (April 28, 2009). "Usher Introduces Teen Singer Justin Bieber". Billboard. e5 Global Media. http://www.billboard.com/bbcom/news/usher-introduces-teen-singer-justin-bieber-1003966989.story#/bbcom/news/usher-introduces-teen-singer-justin-bieber-1003966989.story. Diwiwiti July 23, 2009.
  3. ^ "MTV- Justin Bieber artist profile". http://www.mtv.com/music/artist/bieber_justin/artist.jhtml. Diwiwiti 2009-12-22.
  4. ^ a b Anderson, Kyle. "Justin Bieber Joins The Ranks Of Youngest 'SNL' Performers", MTV, 22 Februari 2010. diaksès tanggal 24 Februari 2010.  Kaluputan sitat (pangutipan) Invalid <ref> tag; name "mtv_snl" defined multiple times with different content
  5. ^ Greenblatt, Leah. "My World 2.0 (2010)", Entertainment Weekly, Time, March 10, 2010. diaksès tanggal June 11, 2010. 
  6. ^ a b c (en) Billboard.com: Justin Bieber
  7. ^ (en) CBS News: Justin Bieber Fever Hits Miami

Pranala njaba[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Justin_Bieber&oldid=946754"