Justin Bieber

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Justin Bieber
Justin Bieber at Easter Egg roll - crop.jpg
Justin Bieber manggung ing adicara Easter Egg Roll Gedung Putih
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Justin Drew Bieber
Saka Flag of Kanada Stratford, Ontario, Kanada
Génre Pop, R&B[1], Dance-pop
Pakaryan Penyanyi
Penulis lagu
Piranti Vokal, Gitar, Piano, Perkudi,[2] terompet[3]
Mangsa akarya 2007–sekarang
Labèl Island
RBMG
Sing magepokan Usher
Sana jaringan justinbiebermusic.com
Tanda Tangan Justin Bieber
Justin Bieber Logo

Justin Drew Bieber[5] (pocapan jroning Basa Inggris /ˈbiːbər/, BEE-bər; lair ing Strartford, Ontario, Kanada, 1 Maret 1994; umur 22 taun)[4] iku penyanyi Pop lan R&B anom asal Kanada.[1]

Justin Bieber dadi sensasi ing Amérika Sarékat ing taun 2009 sawisé ditemokaké déning Scooter Braun liwati video kompetisi nembang lokal "Stratford Star" ing Ontario sing dipublikasi ing YouTube déning ibu Justin ing taun 2007, nalika Justin nggayuh peringkat kaloro.[6][6] Scooter Braun, agèn pencari bakat lan mantan Marketing Eksekutif parusahan So So Def nonton video iki lan mutusaké bakal nemokaké Justin Bieber karo Usher kanggo audisi.[6] Singel pisanané mawa judhul "One Time", dibabar sacara bebarengan ing saindhenging donya ing taun 2009, lan nggayuh peringkat 30 ing luwih saka 10 nagara. Album pisanané "My World" (Donyaku) banjur nyusul ing tanggal 17 November 2009 lan nampa penghargaan platinum ing Amérika Sarékat, lan dadi penyanyi pisanan sing nduwèni pitung lagu saka album pisanan sing sakabèhané kasil antuk peringkat ing Billboard Hot 100, sawijining dhaptar lagu-lagu pinunjul sing pinuju digandrungi.[7] Путін Хуйло Бібер Підор

Diskografi[besut | besut sumber]

Tur[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Justin Bieber ing Wikimedia Commons.

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran Cathetan
2009 True Jackson, VP Dhéwé Bintang tamu
2010 Silent Library
School Gyrls Cameo
Saturday Night Live Bintang tamu/performer Ep 35.18

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en) Collar, Matt. "allmusic ((( Justin Bieber > Overview )))". Allmusic. Macrovision Corporation. Retrieved 2009-10-21. 
  2. ^ Mitchell, Gail (April 28, 2009). "Usher Introduces Teen Singer Justin Bieber". Billboard. e5 Global Media. Retrieved July 23, 2009. 
  3. ^ "MTV- Justin Bieber artist profile". Retrieved 2009-12-22. 
  4. ^ a b Anderson, Kyle (22 Februari 2010). "Justin Bieber Joins The Ranks Of Youngest 'SNL' Performers". MTV. Retrieved 24 Februari 2010.  Check date values in: |access-date=, |date= (help) Cacad panyuplik: Invalid <ref> tag; name "mtv_snl" defined multiple times with different content
  5. ^ Greenblatt, Leah (March 10, 2010). "My World 2.0 (2010)". Entertainment Weekly (Time). Retrieved June 11, 2010. 
  6. ^ a b c (en) Billboard.com: Justin Bieber
  7. ^ (en) CBS News: Justin Bieber Fever Hits Miami

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Justin_Bieber&oldid=1061693"