Winny Oktavina Kandow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Winny Oktavina Kandow
Katerangan pribadi
Nagara Indonésia
Lair (1998-10-14) 14 Oktober 1998 (umur 21)
Kabupatèn Minahasa Kidul, Sulawesi Lor, Indonésia
Tangan sing dipigunakakéTengen
Gandha Putri & Gandha Campuran
Urut dhuwur dhéwé140 (WD with Mychelle Crhystine Bandaso 23 August 2018 )
15 (XD with Tontowi Ahmad 24 September 2019)
Urut saiki16 (XD with Tontowi Ahmad) (20 September 2019)
Profil BWF

Winny Oktavina Kandow yaiku salah siji pamain badminton saka Indonesia kang sakawit main ing nomer gandha putri lan saiki ing gandha campuran.[1] Dhèwèké lair ing desa Tewasèn, Minahasa Kidul, Sulawesi Lor. Juru latih gandha campuran PBSI yaiku Richard Mainaky mutusaké sawisé Lilyana Natsir kang dadi tandhemé Tontowi Ahmad wis pensiun ing taun 2018 kepungkur bakal duwè pangganti, yaiku Winny.[2] Richard duwe panemu yèn Winny bakal kapasangaké ing turnamèn badminton Éropa kayata Barcélona Spanyol Masters, Jerman Open, lan All England.

Karir[besut | besut sumber]

Winny kang minangka pamain saka klub Tangkas Intiland Jakarta, kasil nggayuh juwara gandha campuran tingkat nasional kang tandhemé yaiku Yeremia Rambitan, jalaran prestasi kasebut dhèwèké bisa mlebu ana ing Pelatihan Nasional PBSI ing Cipayung. Winny miwiti mèlu mlebu ing kajuwaraan nasional kang diadani ing Pangkal Pinang kalawan Akbar Bintang Cahyono, lan kaloroné kasil nyabet juwara siji senadyan ing turnamèn kaloroné udu pasangan kang dianggep manjila. Dhèwèké samsaya kaloka sawisé bisa ngancik babak semifinal Singapore Open 2018 bareng Akbar, nanging bisa dikalahaké kanca sanegara yaiku Tontowi Ahmad lan Lilana Natsir ing tetandhingan rong set kang ketat. Winny kasil nggayuh gelar internasional sepisané kanthi menang Hyderabad Open 2018.

Turnamèn kang dieloni[besut | besut sumber]

  • Tingkat dewasa
Tournament 2018 2019 Best
BWF World Tour
Prancis French Open R32 (XD) R32
Dhènemarken Denmark Open R32 (XD) R32
Thailand Thailand Masters QF (XD) QF QF (2018, 2019)
Indonésia Indonesia Masters R1 (XD) R1 R1 (2018, 2019)
Sepanyol Spain Masters A QF QF (2019)
Jerman German Open A R2 R2 (2019)
Inggris All England Open A QF QF (2019)
Prancis Orleans Masters R2 (WD)
R2 (XD)
A R2 (2018)
Indhi India Open A QF QF (2019)
Malaysia Malaysia Open A QF QF (2019)

Mitra[besut | besut sumber]

Minangka pamain badminton Winny wis wola-wali ganti mitra main, wiwit ing gandha putri tumeka gandha campuran.[3] Tandhemé Winny yaiku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Winny Oktavina Kandow | Player | Profile". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  2. "Bakal jadi Partner Baru Tantowi Ahmad, Inilah Profil dan Kelebihan Winny Oktavina Kandow | Loop.co.id". loop.co.id. Dijupuk 2019-12-20. 
  3. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  4. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Bunga Fitriani Romadhini". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  5. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Mychelle Chrystine Bandaso". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  6. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Angelica Wiratama". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  7. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Rosyita Eka Putri Sari". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  8. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Virni Putri". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  9. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Rinov Rivaldy". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  10. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Akbar Bintang Cahyono". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  11. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Ronald". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  12. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Zachariah Josiahno Sumanti". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20. 
  13. "Winny Oktavina Kandow | Ranking History | Profile | Partner | Tontowi Ahmad". bwfbadminton.com. Dijupuk 2019-12-20.