Salat tobat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Shalat Taubat)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Salat tobat iku salat sunat kang diayahi Muslim nalika péngin martobat saka kaluputan kang tau dilakoni. Salat tobat ditindakaké rong rakangat ing wektu kang bébas kajaba wektu-wektu kang dikaramaké kanggo ngayahi salat.

Niyat[besut | besut sumber]

Niyat salat ini, kaya déné uga salat-salat liyané cukup diucapakaké sajeroning ati, kang paling wigati ya iku niyat mung amarga Allah Tangala kanthi ati kang iklas lan ngarep-arep lila-Né, yèn péngin diucapaké aja banter-banter saéngga ngganggu wong liya.

Kadis kagandhèng[besut | besut sumber]

Kadis Rasulullah kagandhèng salat tobat antarané:

  • Saka Ali bin Abi Thalib ra ngendika, "Aku krungu Rasulullah ngendika: 'Ora ana kang sapa nglakoni dosa banjur njupuk wulu lan salat banjur njaluk ngapura marang Gusti Allah, kajaba Allah bakal ngampuni dosané iku, panjenengané banjur maos pirman Allah (Kuran Surat Ali Imran 135).'" (HR. at-Tirmidzi, Abi Dawud lan dikasanaké déning al-Albani)

Rujukan[besut | besut sumber]