Sawo durèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawo Duren
macem-macem kultivar sawo duren
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Subkrajan: Tracheobionta
Divisio: Magnoliophyta
Subdivisio: Spermatophyta
Kelas: Magnoliopsida
Subkelas: Dilleniidae
Ordo: Ericales
Kulawarga: Sapotaceae
Marga: Chrysophyllum
Jinis: C. cainito
Jeneng binomial
Chrysophyllum cainito
L., 1753

Sawo durèn ya iku jeneng sawijining jinis woh saka suku sawo-sawoan (Sapotaceae). Woh iki uga ditepungi kanthi jeneng sawo apel, sawo ijo utawa apel ijo (Jw.), sawo hejo (Sd.), sawo kadu (Banten), lan kenitu utawa manécu (Jatim).

Jeneng-jeneng ing basa ngamanca. tuladhane ing Filipina dijenengi cainito, ing Inggris dijenengi caimito lan star apple, ing Thailand dijenengi sataa appoen lan ing Malaysia dijenengi sawu duren lan pepulut. Sawo duren uga dikenal kanthi pirang-pirang jeneng ing antarane chicle durian, sterappel, golden leaf tree, abiaba, pomme de lait, estrella, aguay lan liya-liyane. Menawa jeneng elmiahe ya iku Chrysophyllum cainito.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sawo_durèn&oldid=976681"