Sawo durèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sawo Duren
Chryso caini 071010-0476 jtg.jpg
macem-macem kultivar sawo duren
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Subkarajan: Tracheobionta
Dhivisi: Magnoliophyta
Subdhivisi: Spermatophyta
Klas: Magnoliopsida
Subklas: Dilleniidae
Ordho: Ericales
Famili: Sapotaceae
Génus: Chrysophyllum
Spésies: C. cainito
Jeneng binomial
Chrysophyllum cainito
L., 1753

Sawo durèn ya iku jeneng sawijining jinis woh saka suku sawo-sawoan (Sapotaceae). Woh iki uga ditepungi kanthi jeneng sawo apel, sawo ijo utawa apel ijo (Jw.), sawo hejo (Sd.), sawo kadu (Banten), lan kenitu utawa manécu (Jatim).

Jeneng-jeneng ing basa ngamanca. tuladhane ing Filipina dijenengi cainito, ing Inggris dijenengi caimito lan star apple, ing Thailand dijenengi sataa appoen lan ing Malaysia dijenengi sawu duren lan pepulut. Sawo duren uga dikenal kanthi pirang-pirang jeneng ing antarane chicle durian, sterappel, golden leaf tree, abiaba, pomme de lait, estrella, aguay lan liya-liyane. Menawa jeneng elmiahe ya iku Chrysophyllum cainito.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]